Nieuwbouw in de Arnhemse wijk Schuytgraaf. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Nieuwbouw in de Arnhemse wijk Schuytgraaf. Foto ter illustratie. © Gerard Burgers

Omwonenden willen geen ‘Akwasi Allee’ in nieuw deel Schuytgraaf: ‘Maar gaat vooral om aantal en soort nieuwe woningen’

ARNHEM - Wat voor een dorpsgevoel geven straatnamen als ‘Akwasi Allee’ en ‘Muhammad Ali Plein’? Dat vragen toekomstig omwonenden van 284 nieuwe woningen in de Arnhemse wijk Schuytgraaf zich hardop af in een brief aan de gemeenteraad. Hun voornaamste bezwaar tegen de bouwplannen vormt het aantal en type huizen dat in de pijplijn zit.

30 reacties

 • M. v.d. Kaa

  1 jaar geleden
  Maar @Gelderlander, hebben jullie de straatnamen die er komen of roepen jullie maar wat? Journalistiek niveau weer 0.0. Wat betreft het participatie proces, dat hebben wij in onze wijk ook gehad. Een wassen neus om zaken die niet in het bestemmingsplan staan er toch doorheen te drukken, want de bewoners zijn er bij betrokken. Ja, er is een huizentekort, nee, dit betekent niet automatisch dat je alles maar prima moet vinden.
 • Edward Verhoef

  1 jaar geleden
  Laat het maar Peter R D e Vries straat heten , of Dirk Van Wiersum straat hebben deze om het leven gebrachte mensen ook iets waar iedereen aan herinnerd zal blijven worden !
 • Andre Eggerding

  1 jaar geleden
  @Ceciel Buijser, Groen Links is dus een partij uit het verre verleden. Als er gesproken wordt over de PVV ,JA 21 en FvD hebben we het nog regelmatig over een Rechts blok.
 • Ceciel Buijser

  1 jaar geleden
  @Andre Eggerding: links en rechts, dat is zó 1980. Dat slaat nergens meer op. Progressief en behoudend, dat dekt de lading veel beter. ... En verder: alles wat @Fred Schuit zegt.
 • Fred Schuit

  1 jaar geleden
  Kleine nabrander, in het artikel wordt 'Akwasi Allee' aangehaald, sterker nog, het staat in de kop, maar uit niets blijkt dat deze naam serieus wordt overwogen. Denk ook niet dat die naam, of, ik noem een dwarsstraat: Sylvana Simomssingel wordt overwogen. Mogelijk wel van grote vrijheidsstrijders zoals bijvoorbeeld Luther King, Cuffy en Tellegen. Het artikel is ronkerig geschreven en dat is jammer want dat leidt onnodig tot polarisering.

In samenwerking met indebuurt Arnhem