De ‘Oostenrijkse’ huizen van de Woningbouwvereniging voor Ambtenaren te Arnhem. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
De ‘Oostenrijkse’ huizen van de Woningbouwvereniging voor Ambtenaren te Arnhem. Foto ter illustratie. © MarinaPopova

Onderhoud aan rijksmonumenten Lorentzlaan Arnhem stilgelegd

ARNHEM - De gemeente Arnhem heeft onderhoudswerkzaamheden aan rijksmonumentale huizen van de Woningbouwvereniging voor Ambtenaren te Arnhem stilgelegd. Bij enkele panden aan de Lorentzlaan werd zonder vergunning gewerkt aan een lekkende schoorsteen en aan hemelwaterafvoeren. 

Omdat het om rijksmonumenten gaat, is zo’n vergunning hoogstwaarschijnlijk wel nodig, stelt een woordvoerder van de gemeente Arnhem.

Op verzoek van de gemeente is het werk gestaakt in afwachting van een gesprek over de manier van aanpak en het aanvragen van een vergunning als die nodig blijkt. 

De gemeente streeft naar een snelle oplossing ‘met respect voor het monument’. Ook wordt rekening gehouden met de gevolgen voor de bewoners. In afwachting van voortzetting van het onderhoud worden de woningen in elk geval wind- en waterdicht gemaakt.

De Woningbouwvereniging voor Ambtenaren te Arnhem zit krap bij kas na een roerige periode in de bijna honderdjarige geschiedenis. De politie doet onderzoek naar mogelijke fraude en valsheid in geschrifte in het verleden. Het huidige bestuur is bezig met verkoop van de 180 woningen. Behalve op de Braamberg heeft de WBvA bezit op de Geitenkamp.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.