Volledig scherm
PREMIUM
Fietsers en wandelaars hebben amper ruimte om te bewegen. Boodschappen doen is lastig, dat merken ook de ondernemers. © Gerard Burgers

Ondernemers met handen in het haar door werkzaamheden aan Spijkerlaan in Arnhem

ARNHEM - De hekken zijn verdwenen, de klinkers glanzen in de zon. Na drie maanden lacht de Spijkerlaan in het Arnhemse Spijkerkwartier de bezoeker vanaf de Steenstraat weer toe. Maar daarmee is de ellende voor aanwonenden en ondernemers nog niet voorbij. ‘Ik word er verdrietig van. Ik krijg buikpijn van de situatie’, zegt een ondernemer.

Quote

Het zou zonde zijn als deze kleine ondernemin­gen de das om worden gedaan door de werkzaamhe­den.

Karen van Rijsewijk, Bewoner Spijkerkwartier

Vanaf deze week is het achterste gedeelte aan de beurt om in het kader van groot onderhoud rigoureus op de schop te gaan. Werkzaamheden die nog tot november kunnen duren dit jaar.

Vooral dat laatste is een hard gelag voor de ondernemers in de Spijkerlaan. Waar vooraf werd gerekend op maximaal vier maanden overlast, houdt de ellende nu in totaal mogelijk een half jaar aan. 

Karen van Rijsewijk, bewoner van het Spijkerkwartier, trekt zich het lot van de plaatselijke middenstander aan. Ze plaatste afgelopen weekeinde een oproep op Facebook met een duidelijke boodschap: ‘Blijf bij je plaatselijke winkelier kopen, ook al is de straat opgebroken. De winkels zijn gewoon bereikbaar.’ ,,Het zou zonde zijn als deze kleine ondernemingen de das om worden gedaan door de werkzaamheden”, licht Van Rijsewijk toe. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.