Volledig scherm
Jack Blok voor het grote orgel in de Eusebiuskerk. © Hans Broekhuizen/DG

Onderscheiding voor organist Jack Blok

ARNHEM - Organist Jack Blok is door koningin Beatrix benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij ontving de versierselen zondag in de Eusebiuskerk.

Blok heeft zich de afgelopen vijftig jaar als organist voor veel dingen ingezet. Zo heeft hij een orgelprogramma ontwikkeld voor mensen met een verstandelijke beperking, maakt hij composities en teksten voor koren en is hij initiator en voorzitter van de commissie zangdiensten. Ook begeleidt hij zangdiensten op orgel, treedt hij sinds 1988 op als kerkorganist van de Eusebius en begeleidt hij de Chr. Gemengde Zangvereniging Arnhem Zuid sinds 1982.

  1. ‘Wilhelminalinde’ van ‘Kareltje Eenoog’ keert terug als ‘stekje’ op Bronbeek
    VIDEO

    ‘Wilhelmi­na­lin­de’ van ‘Kareltje Eenoog’ keert terug als ‘stekje’ op Bronbeek

    ARNHEM - De ‘Wilhelminalinde’ is weer terug op het landgoed Bronbeek aan de Velperweg in Arnhem. De jonge linde is een stek van de zomerlinde die de omstreden ‘ijzervreter van Atjeh’ luitenant–generaal Karel van der Heijden in 1898 bij het Koninklijk Koloniaal Militair Invalidenhuis Bronbeek plantte. Dat gebeurde ter gelegenheid van de inhuldiging van Wilhelmina als koningin op 31 augustus van dat jaar.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.