De flat aan het Gelderseplein in Arnhem op de ochtend na de brand.
Volledig scherm
PREMIUM
De flat aan het Gelderseplein in Arnhem op de ochtend na de brand. © Gerard Burgers

Onderzoeksbureau: bankstellen de boosdoener tijdens fatale flatbrand, twijfels over stroomstoring in lift

ARNHEM - Wat al eerder voor waar werd aangenomen, is nu bevestigd door het onderzoeksbureau Crisislab. De twee oude bankstellen in de hal van de flat aan het Gelderseplein in Arnhem zijn de boosdoeners geweest tijdens de fatale brand op 1 januari. 

16 reacties

 • Onbegrip

  8 maanden geleden
  Ben van mening dat alle drie de partijen zowel de jongens en diegene die de bank in de hal heeft geplaatst maar ook Vivare schuldig zijn aan de brand in de flat. Die jongens hadden nooit vuurwerk mogen afsteken in de hal. Diegene die de bankstel heeft geplaatst had eveneens beboet moeten worden voor het dumpen van de bankstel, maar Vivare heeft hierin ook een belangrijke rol om de gemeenschappelijke ruimte op orde te houden en de persoon die het bankstel heeft geplaatst te sommeren om die bankstel te laten verwijderen, maar Vivare had op oudejaarsdag ook de bankstel buiten kunnen zetten.
 • wil

  8 maanden geleden
  de bankstellen de boosdoener. Dat is een opmerkelijke conclusie. Moet je daar een onderzoek voor instellen. Uiteindelijk zijn die puberende jongens de boosdoeners. Deze knaapjes zijn voor hun hele leven getekend. Dat is naast de 60 uur dienstverlening die is geëist al meer dan voldoende. Maar het verdriet van de nabestaanden is niet te beschrijven. Allemaal pure ellende. En Vivare zorg dat je goed reageert op klachten van bewoners. Natuurlijk had een ieder die bankstellen op de parkeerplaats kunnen zetten. Maar kennelijk werkt dat niet zo. Men klaagt liever als het fout gaat!!!!
 • Albert

  8 maanden geleden
  Hoe haal je het in je stomme eigenwijze kop om daar bankstellen neer te zetten! Alsof jij kunt beslissen dat die ruimte daar voor is. Aso's!
 • Arnhemmer1971

  8 maanden geleden
  Ardriaan, jij hebt als kind altijd goed overzien wat de gevolgen zijn van je gedrag? Wel heel simpel om dit aan opvoeding te wijden. 
 • Adriaan

  8 maanden geleden
  Degene die vuurwerk afsteken in een flat zijn in de eerste plaats verantwoordelijk en natuurlijk niet een bankstel dat daar misschien ook niet had mogen staan. Een welopgevoed persoon of kind haalt het toch niet in zijn hoofd om zoiets te doen lijkt me.
 1. Opluchting, maar ook wantrouwen bij tattoostudio's: ‘Wij werken altijd al superhygiënisch, dit was met geen enkele pen te beschrijven’
  PREMIUM
  2

  Opluchting, maar ook wantrouwen bij tattoostu­dio's: ‘Wij werken altijd al superhygië­nisch, dit was met geen enkele pen te beschrij­ven’

  Tattoostudio's mogen eindelijk de deuren weer openen. Opluchting was er gisteravond na het zien van de persconferentie, waardoor sommigen toch ook wel verrast waren. De afgelopen maanden liep de frustratie op bij de ondernemers, tattoo-artists en piercers. Waar de wachtlijsten voor een tatoeage lang waren, lagen de naalden stil. De branche benadrukt dat er -ook voor corona al- met zeer strenge hygiëneregels gewerkt wordt. ,,Met alle respect voor de kappers, maar dit was echt met geen pen te beschrijven.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Traumahelikopter landt voor ongeluk met fietsster bij Drempt
  Play

  Traumaheli­kop­ter landt voor ongeluk met fietsster bij Drempt

 2. TERUGKIJKEN | Dit was het landbouwdebat
  Play

  TERUGKIJ­KEN | Dit was het landbouwde­bat

Arnhem e.o.