Ontbijt op school voor gevulde buikjes en gelijke kansen: ‘Niemand valt meer buiten de boot’

met videoEen bruin bolletje met kaas, een cracker en plakjes komkommer en tomaat. Leerlingen van de Hugo de Grootschool in het Arnhemse Statenkwartier kregen deze maandagmorgen voor het eerst ontbijt op school. ,,Als je buik vol zit, kun je beter leren”, zegt Miranda Henkes, schooldirecteur.

11 reacties

 • Albert van der Broek

  2 maanden geleden
  Mooi zo. Dan ontstaat er weer budget voor shag, cola, hondenvoer en tompoucen.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Ceciel,bedrijven minder belasting laten betalen om ze te kunnen sturen is wat anders dan ouders subsidiëren die kinderbijslag krijgen. Straks is Links er als de kippen bij als de werkloosheid toeneemt om de regering de schuld te geven. Er is nog nooit zo weinig werklozen geweest als nu. Wie nu niet wil werken werkt niet omdat werken niet loont door veel te veel subsidies.
 • simone hartemink

  2 maanden geleden
  Kinderen maken is geen kunst. Maar grootbrengen ..zielig zoiets dat dat in nl kan Kinderen ondervoed .lijken wel een 3 e wereld land
 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  Beste @Andre, dan weet je vast ook wel dat de grootste subsidievangers de grote multinationals zijn? Daar zitten vooral mensen die het helemaal niet nodig hebben maar wel allerlei douceurtjes krijgen. Hoe noem je dat dan? Het is een veeg teken van deze tijd dat alles en iedereen maar wordt gewogen op basis van hun economisch nut. Mensen afvinken als ongeschikt omdat ze niet de zeven vinkjes hebben. Dàt is pas armoede.
 • Jan Damen

  2 maanden geleden
  Als je je de kosten van een kind niet kan permitteren, ze zelfs niet eens fatsoenlijk te eten kan geven, dan moet je er (nog) geen op de wereld zetten. Bezint eer ge begint noemen ze dat. Als anderen altijd maar de problemen op blijven lossen dan leren ze dat nooit.

In samenwerking met indebuurt Arnhem