Ontruimd gebied Arnhem vrijgegeven: verdacht pakketje bevat geen explosieven

UPDATE | VIDEOARNHEM - Op het terras bij stadsbrasserie Dudok in Arnhem is donderdagmiddag een verdacht pakketje gevonden. Het pakketje bevat geen explosieven, is na onderzoek duidelijk geworden. 

Dudok, Grand Café Arnhems Meisje en het stadhuis werden ontruimd vanwege het pakket, dat werd gevonden door personeel van Dudok. De personeelsleden zagen het pakket staan met een telefoon eraan vastgeplakt, op tafel op het terras. Het siste en piepte en zag er volgens het personeel serieus uit. Daarom lichtten ze de politie in. 

Mensen op afstand gehouden 

De gewaarschuwde politie had vervolgens een groot gebied in het centrum afgezet met linten en mensen werden op afstand gehouden. Het gebied dat is afgezet, werd steeds verder uitgebreid. Inmiddels is alleen Dudok nog afgesloten. De politie doet nog wel sporenonderzoek; daarom blijft dit kleine gebied afgesloten. 

Eerder was ook een deel van de Koningstraat en de parkeerplaats op de Broerenstraat afgegrendeld. Een getuige zou een lithiumbatterij hebben gezien in Dudok, gelegen aan de Koningstraat in de Arnhemse binnenstad. 

Volledig scherm
Ontruiming Dudok. © DG

De Explosieven Opruimingsdienst heeft het verdachte pakketje geïnspecteerd. Daarvoor had de EOD een robot ingeschakeld.

De politie heeft onderzoek en nam ‘de noodzakelijke maatregelen'. Politieagenten te paard controleerden of omstanders achter de afzettingen blijven.

Volledig scherm
Deze mensen worden op afstand gehouden. Berry Degen, tweede van rechts, was net begonnen met zijn afscheidsfeestje bij het Arnhems Meisje. Hij heeft de kadootjes nog boven liggen. © DG
Volledig scherm
De ontruiming stadhuis in Arnhem © Jean-Marc / Persbureau Heitink
Tips of aanvullingen op het nieuws?

 WhatsApp ons!

Stuur een bericht op 06-13322268. Mailen kan ook, naar: online@gelderlander.nl

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.