Volledig scherm
Bij een flat aan de Van Diemenhof in Arnhem was veel politie aanwezig. © Timo Bouman / Persbureau Heitink

Ontvoerder Arnhemse baby nog voortvluchtig

ARNHEM - De verdachte van de kortstondige ontvoering woensdagavond van een baby uit een woning aan de Johan de Wittlaan in Arnhem, is nog steeds voortvluchtig. Dat meldt de politie.

De recherche is op deze zaak gezet. De vermeende ontvoerder heeft, aldus de politie, de baby tegen de wil van de moeder meegenomen. De man wordt verdacht van onder andere onttrekking van het kind aan het ouderlijke gezag én vrijheidsberoving.

Zoektocht
De politie heeft woensdagavond met man en macht, inclusief inzet van politiehelikopter, naar het kindje en de kidnapper gezocht. De baby is anderhalf uur 'zoek' geweest. De politie meldt dat het kind niet veel later in diezelfde woning weer werd gevonden.

Hoe dat kan, is nog onbekend. Het kindje is woensdagavond herenigd met de moeder. Moeder en kind maken het naar omstandigheden goed.

Vader?
De politie wil niet zeggen of de dader ook de vader is van de baby. De man had volgens de politie de moeder van de baby eerder op de avond mishandeld. Zij hoefde niet naar het ziekenhuis. De politie laat verder niks los over de ontvoering.

Geen aangifte
De moeder van het ontvoerde kind wenst, aldus de politie, geen aangifte te doen tegen de kidnapper. Het is onduidelijk, waarom dat zo is. Desalniettemin zet de politie het opsporingsonderzoek naar de spoorloze man gewoon door.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.