Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Hoogveld Bart

Oogfonds en lenzenfabrikant slaan alarm: kinderen zien steeds slechter door turen naar schermen

Kinderen zijn vaker bijziend doordat ze te lang naar beeldschermen en boeken staren. Om massale oogproblemen te voorkomen, starten het Oogfonds en de Gelderse lensfabrikant Procornea een campagne.

6 reacties

 • freek

  1 jaar geleden
  Met moderne technieken moet het toch mogelijk zijn om het scherm na 20-25 minuten op zwart te zetten, en na 1-2 uur weer op te starten. Een tv kun je zo instellen dat deze na 5 uur zich uitschakelt, dat kan ook met een tablet.
 • KArnhem

  1 jaar geleden
  Mijn leven lang op schermpjes zitten "turen". Ben nu 41, en nergens last van. Ben heel benieuwd in hoeverre deze mensen bezig zijn met klanten werven, in plaats van echte problemen signaleren.
 • Dion Binsbergen

  1 jaar geleden
  Ik zie ook regelmatig kinderen die heel druk zijn op hun telefoontje maar het scherm is totaal gebroken. Hoe kan je daar nou uren naar turen? De ouders zouden hem moeten afpakken en weggooien en het kind laten werken voor een nieuw telefoontje...En ook moeten ze een Gorilla glass film over hun scherm plakken zodat die niet zo snel breekt. Is ook erg milieuvervuilend om steeds een nieuwe te kopen en met die film gaat de telefoon dus langer mee.Verder zijn veel groenten/fruit erg goed voor ogen, spinazie, volkorenbrood, citrusvruchten bijvoorbeeld.Tanden kan je vervangen maar een oog niet.
 • Ri Anna

  1 jaar geleden
  Een biologisch effect veroorzaakt door het draadloos gebruik van smartphone of tablet. Hoe kan onze Overheid, Gezondheidsraad, Kennisplatform EMV en GGD dan zeggen dat het wetenschappelijk alleen een thermisch effect geeft? Dit is duidelijk een a-thermisch effect!
 • Jaap

  1 jaar geleden
  Dat van die beeldschermen begrijp ik. Maar ik meende dat de algehele tendens is dat kinderen minder zijn gaan lezen dan vroeger. Ik liet dit bericht aan mijn zoon van 9 lezen zodat hij begrijpt waarom we altijd zeggen dat hij niet te lang te dicht op de telefoon moet turen. Maar toen hij het las was zijn eerste reactie: “ Dus ik moet minder boeken lezen..!!”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Kabinet wil maatregelen versoepelen met Pasen
  Play

  Kabinet wil maatrege­len versoepe­len met Pasen

 2. Tractor doormidden na botsing met auto bij Azewijn
  Play

  Tractor doormidden na botsing met auto bij Azewijn

Arnhem e.o.