De historische Diehl-garage aan de Spijkerlaan is een ontwerp van de bekende Arnhemse ontwerper Willem Diehl. Tegenwoordig is de zijgevel regelmatig slachtoffer van graffitispuiters, waardoor het pand verpauperd oogt.
Volledig scherm
PREMIUM
De historische Diehl-garage aan de Spijkerlaan is een ontwerp van de bekende Arnhemse ontwerper Willem Diehl. Tegenwoordig is de zijgevel regelmatig slachtoffer van graffitispuiters, waardoor het pand verpauperd oogt. © Rolf Hensel

Ooit zo mooie Arnhemse Diehl-garage verpauperd; buurtbewoner komt mogelijk met oplossing

ARNHEM - De zijgevel van de oude Diehl-garage, op de hoek van de Steenstraat en Spijkerlaan, is regelmatig slachtoffer van graffitispuiters. Daardoor oogt het ooit zo prachtige garagegebouw verpauperd. Buurtbewoner en sociaal ondernemer Bart Lucassen ziet dat met lede ogen aan. Hij wil het gebouw daarom omtoveren tot een showroom, waar ondernemers uit de buurt hun werk kunnen tonen.

6 reacties

 • Eelco de Boer

  1 maand geleden
  Rene H, dit is in ieder geval geen kunst. Maar als je wel kunst vindt, zet je adres anders even in een reactie, dan weten de "kunstenaars" waar ze vrijelijk mogen oefenen op gevels.
 • Jan Vries

  1 maand geleden
  Op een andermans pand schilderen is inderdaad vandalisme. Beghalve als je Banksy heet want dan vindt iedereen het prachtig
 • Sandra van Dam

  2 maanden geleden
  Het bekladder op dit pand is vandalisme en heeft niets met kunst te maken. Dat is even je plasje doen over andermans eigendommen. Het kost Odin kapitalen om het elke keer weer te laten verwijderen.
 • Hans de deGraaf

  2 maanden geleden
  Graffiti kan best kunst zijn. Maar je blijft met je tengels van andermans eigendom af. Vernieling is zo onnodig....
 • H.M. Tepper

  2 maanden geleden
  Goede graffiti is kunst, maar 30 keer je tag overal neerpleuren is geen graffiti maar vernieling.
 1. Korenmarkt maakt zich op voor 
ongeremd dansen met toegangstest: ‘Dit wordt voor iedereen wennen’
  PREMIUM

  Korenmarkt maakt zich op voor ongeremd dansen met toe­gangstest: ‘Dit wordt voor iedereen wennen’

  ARNHEM Stappen en ongeremd dansen en feesten tot in de kleine uurtjes: het kan vanaf zaterdag weer in Nederland met coronatoegangstest. Op de Korenmarkt in Arnhem wagen zeker zes pioniers zich aan de herrijzenis van het onbekommerde nachtleven: Aspen Valley, Freaky Piano Bar, Loft, Bar XO en Sportsbar 't Huys. De rest kijkt nog even de kat uit de boom en kiest voor borrelen op de anderhalve meter.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.