Volledig scherm
Hulpdiensten in actie na het roei-ongeval op de Nederrijn bij Huissen. © Jean-Marc Regelink/Persbureau Heitink

Ook derde slachtoffer (49) roei-ongeval Huissen overleden

ARNHEM/ HUISSEN - Het roei-ongeval dat zaterdag plaats had op de Rijn ter hoogte van Huissen heeft een derde slachtoffer geëist. Eduard van den Dungen, stuurman van de boot met vijf inzittenden, is dinsdagavond overleden.

De Arnhemmer lag sinds het ongeval in zeer kritieke toestand in het Radboud UMC in Nijmegen. Volgens Erik Metz, voorzitter van roeivereniging Jason, verslechterde zijn toestand dinsdagavond zienderogen en verloor het lid van de vereniging uiteindelijk de strijd om het leven.

Van den Dungen was volgens Metz 49 jaar oud en speelde onder meer een actieve rol in het jeugdroeien. Bij het ongeval lieten twee roeiers, de 71-jarige Kees Joosse en de 60-jarige Rob van den Heuvel, zaterdag al het leven

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Goede vriend doet Arnhems stel de das om met ‘luchtbuks’
    PREMIUM
    bij de politierechter

    Goede vriend doet Arnhems stel de das om met ‘luchtbuks’

    ARNHEM - Achter elkaar komen ze de rechtbank binnen. Hij (52) fier voorop, zij (31) met een bezorgde blik. Ze staan terecht voor verboden wapenbezit: een boksbeugel en een Lakefieldgeweer kaliber.22, met een magazijn, negen patronen en een geluiddemper. Het vuurwapen vond de politie tijdens een huiszoeking onder het matras van het echtelijke bed. De boksbeugel was eigenlijk bijvangst, die zat gewoon in het handtasje van mevrouw.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.