Kerkgangers komen aan bij de Hersteld Hervormde Kerk in Staphorst.
Volledig scherm
Kerkgangers komen aan bij de Hersteld Hervormde Kerk in Staphorst. © ANP

Ook kerken in deze regio passen noodgedwongen diensten aan: ‘Niet zingen is net zoiets als zeggen dat je niet mag bidden’

ARNHEM - Vooruit dan maar, lijken veel kerken te denken over het ‘dringende advies’ van minister Grapperhaus om voorlopig met maximaal 30 kerkgangers samen te komen. Kerken halen komende zondag opnieuw stoelen weg en herintroduceren de reserveringsapp.  

 1. In opspraak geraakte kerk in Staphorst: geen maximum van 30 bezoekers en geen mondkapjesverplichting

  In opspraak geraakte kerk in Staphorst: geen maximum van 30 bezoekers en geen mondkapjes­ver­plich­ting

  De in opspraak geraakte kerk in Staphorst stelt geen maximum van dertig bezoekers per kerkdienst in en gaat het dragen van mondkapjes niet verplichten. Ook zal er nog steeds gezongen worden, maar wel in mindere mate, zo laat Hersteld Hervormde Kerk Staphorst weten. Hoeveel mensen nu bij de zondagse diensten naar binnen mogen is niet duidelijk. ,,We gaan drastisch verminderen”, is het enige wat een woordvoerder erover kwijt wil. Kerkgangers dienen voortaan een speciaal rooster te volgen.
 2. Roetveegpiet bij intocht in centrum Arnhem staat op een zijspoor: ‘Kans voorbij laten gaan’
  PREMIUM

  Roetveeg­piet bij intocht in centrum Arnhem staat op een zijspoor: ‘Kans voorbij laten gaan’

  ARNHEM - De roetveegpiet van de Stichting Stichting Die Blide Incomst van Sinterniclaesz in Arnhem staat op een zijspoor. Het Platform Binnenstad Arnhem, de organisatie van winkeliers en ondernemers van het stadshart, ziet geen rol meer weggelegd voor de stichting bij de toekomstige intocht. ,,Het is te laat”, zegt voorzitter Gerard Velthuizen van het PBA beslist. ,,Ze hebben hun kans voorbij laten gaan.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.