Volledig scherm
Verzakking in het trottoir van een voortuin van een woning in Over het Lange Water. © DG

Ook ratten in Over Het Lange Water

ARNHEM – Na Immerloo, Malburgen, Sint Marten en 't Cranevelt wordt ook vanuit de Arnhemse wijk Over Het Lange Water melding gemaakt van ratten.

,,Een maand geleden heeft mijn man nog een dode rat in de tuin gevonden'', vertelt de 84-jarige Henny Venhoek, die al vijftig jaar in een koopwoning nabij de Middachtensingel woont.

Kapotte riolen

De bewoonster vermoedt dat de ratten boven komen drijven omdat er kapotte riolen in de wijk zijn. Twee jaar geleden heeft haar familie het deel van de riolering waarvoor ze als huiseigenaar zelf verantwoordelijk is, laten vervangen. De riolering was namelijk kapot. ,,De huizen waarin wij wonen, zijn op palen gebouwd. Als de grond verzakt, geeft dat frictie met de riolering en kun je problemen krijgen’’, aldus Venhoek. 

Herstellen

Ook andere bewoners in de wijk hebben volgens mevrouw Venhoek de riolering laten vervangen omdat deze was verzakt. Op andere plekken hebben mensen dat niet gedaan en in een enkel geval zijn verzakkingen ook zichtbaar. ,,Zolang die rioleringen niet worden hersteld, blijft het probleem van de ratten bestaan’’, denkt mevrouw Venhoek.   

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.