De fosforpatronen die de 12-jarige magneetvissers in Arnhem-Zuid boven water haalden.
Volledig scherm
De fosforpatronen die de 12-jarige magneetvissers in Arnhem-Zuid boven water haalden. © Politie Arnhem-Zuid

Oorlogsbuit magneetvissertjes in Arnhem ontbrandt spontaan

ARNHEM - Twee jonge magneetvissers uit Arnhem hebben zich afgelopen weekend moeten laten onderzoeken in een vergiftigingencentrum. Munitie die zij hadden opgevist uit een sloot in Arnhem-Zuid was spontaan tot ontbranding gekomen. Daarbij kwamen giftige dampen vrij.

9 reacties

 • smit smittie-4

  2 jaar geleden
  Dat gaat op den duur juist gebeuren, het wassende water......
 • EenOptimist

  2 jaar geleden
  Nee, tenzij het in de open lucht ligt...bedekt met zand/modder of iets anders komt het niet tot een spontane ontbranding
 • NickNominus

  2 jaar geleden
  Verhaal rammelt, want gezien de schone onderkant van de kogels lijkt het erop dat de kogels zijn verwijderd uit de huls.Daarnaast is het wel heel toevallig dat de kinderen erbij stonden en e.e.a spontaan in de brand vloog.Magneetvissen is een leuke spannende bezigheid en dat gevaarlijke spul uit de oorlog wordt gelijk opgeruimd.Misschien eens onder begeleiding van de politie zelf een sloot schoon vissen, mogelijk overig spul te vinden zoals kluizen etc.
 • smit smittie-4

  2 jaar geleden
  Dus als het waterpeil zakt, (dat beweert men of is waar) dan komt dit soort munitie ook droog te liggen, en kán er hetzelfde gebeuren, spontane ontbranding .............poppelepee.
 • Rich

  2 jaar geleden
  Waar zijn de ouders van deze kinderen zien ze de munitie niet liggen op de tuinbank.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.