Volledig scherm
Striptekenaar Hennie Vaessen uit Oosterbeek tekende behalve stripboeken over de Slag om de Grebbeberg ook een boek over de Slag om Arnhem. © Raphaël Drent

Oosterbeekse striptekenaar Hennie Vaessen winnaar Prodesseprijs 2019

ARNHEM/ OOSTERBEEK - Striptekenaar Hennie Vaessen uit Oosterbeek is de winnaar van de Prodesseprijs 2019. De prijs, een houtsnede van de Arnhemse kunstenaar Edwim Peters, werd hem zaterdagmiddag in Arnhem uitgereikt tijdens de Dag van de Arnhemse Geschiedenis.

De prijs van het Arnhems Historisch Genootschap Prodesse Conamur is bedoeld voor ‘een persoon of instelling die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de geschiedschrijving van Arnhem’. Vaessen heeft daar in de ogen het van genootschap zeker aan bijgedragen met zijn stripboek ‘Slag om Arnhem - de integrale dossiereditie’. 

Volledig scherm
De Slag om Arnhem verteld in stripvorm door Hennie Vaessen. © PR

De Oosterbeekse striptekenaar, die ook een stripboek maakte over de gevechten op en rond de Grebbeberg aan het begin van de Tweede Wereldoorlog, ‘heeft een nieuwe vorm gevonden om de strijd rond Arnhem aan een nieuw publiek over te brengen’, aldus Prodesse.  

De Prodesseprijs bestaat sinds 2018. Een speciaal ingestelde commissie van vijf personen bepaalt wie er wordt gelauwerd. Historicus Menno Potjer was de eerste winnaar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.