Het Gelderse Klimaat- en Energiedebat in Zutphen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Gelderse Klimaat- en Energiedebat in Zutphen. © Jan Ruland van den Brink

Op Gelders Klimaatdebat wordt met geen woord gerept over (on)haalbaarheid plannen Rijk

ZUTPHEN - Tijdens het Gelderse Klimaat- en Energiedebat, gisteravond in Zutphen, ging het over veel zaken: windmolens, de NUON-gelden, Europa, en de compensatie van CO2-uitstoot. Maar over de doorrekening van de Klimaatdoelen van het kabinet die waarschijnlijk niet gehaald worden, ging het nu juist niet.

10 reacties

 • Rick

  3 jaar geleden
  In Nederland sluiten we 3 moderne en relatief schone kolencentrales. In China worden er meer dan 1000 gebouwd in de komende jaren. En natuurlijk verbruiken wij veel energie maar de transitie naar duurzame energie is al lang opgang gekomen. Het heeft slechts tijd nodig, kijk naar nieuwbouwhuizen met zonnepanelen, LED verlichting, elektrische auto's, schonere productieprocessen en ga zo maar door. Dus ja als wij nu exorbitant hoge kosten gaan maken om alles morgen te regelen zijn wij niet heel lang meer een rijk land en is de impact op het mondiale klimaat exact 0.0. 
 • Lowie

  3 jaar geleden
  Het is heel legitiem om het ook over de kosten te hebben, want onder de streep moeten we het wel kunnen betalen, met z’n allen, maar ook per huishouden. Wat het allemaal gaat kosten is nog helemaal niet duidelijk.
 • Lowie

  3 jaar geleden
  Het energiegebruik zal echter niet minder worden. Alleen maar meer. 
 • Bos

  3 jaar geleden
  Beste Rick,Fijn dat jij nu al zo goed weet wat het werkelijke probleem is. En dat jij ook al weet hoe het opgelost moet gaan worden. Hulde, Rick als president! Jammer alleen dat Nederland - anders dan jij beweert - toch echt een heel smerig land is. Ondanks het feit dat wij een rijk land zijn gebruiken we relatief erg veel energie en vervuilen veel lucht, grond en water. Goed bezig? Me hoela.
 • RobElf

  3 jaar geleden
  Wat gebeurt er eigenlijk bij de landen om ons heen en on Polen Rusland Azië en de VS? Als daar nl niets of weinig gebeurt heeft het geen zin om ons op te zadelen met een gigantische rekening.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.