Remake in coronatijd van het muziektheaterspektakel Op het Puin van mei 1946. De compositie van Robert de Roos kreeg een bescheiden uitvoering in de Muzenzaal van Musis.
Volledig scherm
PREMIUM
Remake in coronatijd van het muziektheaterspektakel Op het Puin van mei 1946. De compositie van Robert de Roos kreeg een bescheiden uitvoering in de Muzenzaal van Musis. © Gerard Burgers

‘Op het Puin’ eert de veerkracht van de Arnhemmers na de oorlogsverwoesting

ARNHEM - Circa 16.000 mensen Arnhem zagen  in mei 1946  het muziektheater  ‘Op het Puin’ in het  verwoeste Arnhem rond de restanten van de Eusebiuskerk, onder hen prinses Juliana en prins Bernhard. Dit weekend kreeg was een klein gezelschap getuige van twee prachtige heropvoeringen in concertvorm van het drama in Musis, met iedereen op gepaste afstand van elkaar.

1 reactie

 • Aquarium

  8 maanden geleden
  Geen mondmaskers, meer dan 30 mensen in een gesloten ruimte en dan nog luid zingen ook?En wij moeten overal maskers op!
 1. Man schaamt zich rot nadat hij fraudeerde bij erfgenamen en Arnhems verpleeghuis: ‘Spijt me meer dan ik zeggen kan’
  PREMIUM
  2

  Man schaamt zich rot nadat hij fraudeerde bij erfgenamen en Arnhems verpleeg­huis: ‘Spijt me meer dan ik zeggen kan’

  ARNHEM/ZUTPHEN - Tegenover de schaamte van de 77-jarige Arnhemmer die donderdagmiddag bij de rechtbank in Zutphen wegens verduisteringen een werkstraf van 180 uur en een voorwaardelijke celstraf tegen zich hoorde eisen, stond de verbijstering van erfgenamen van twee broers en van Vrienden van verpleeghuis Heijendaal in Arnhem. Want díe zou de man hebben belazerd, om zijn eigen financiële problemen op te lossen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.