Volledig scherm
De Heeckerensstraat in Velp is afgezet. © Tom Huysman/Persbureau Heitink

Opgepakte verdachte van neersteken 15-jarige Arnhemmer is 17-jarige jongen uit Velp

ARNHEM - De politie heeft een 17-jarige verdachte uit Velp aangehouden van de steekpartij in Velp. Daarbij is gisteravond een 15-jarige jongen uit Arnhem gewond geraakt. Volgens buurtbewoners zou de jongen met een snijwond aan zijn arm met een ambulance naar het ziekenhuis zijn gebracht. 

De politie wil over de aard van de verwondingen niet in details treden.

De Velpenaar zou zijn slachtoffer dinsdagavond rond kwart over zes in de Bronkhorstenstraat in Velp hebben verwond. 

Wat de toedracht is van de steekpartij kon de politie nog niet zeggen. Toen de politie naar aanleiding van een melding in die bewuste straat ter plaatse kwam, was daar niemand meer aanwezig. 

Gewond

Quote

Ze stonden daar een heel tijdje. De andere hebben ze uiteinde­lijk laten gaan.

Bewoonster Heeckerensstraat

Buurtbewoners hebben het over een groepje jongens dat mogelijk op de een of andere manier betrokken was bij het incident. De gewonde jongen is van de Bronkhorstenstraat naar de Waterstraat gelopen. Daar heeft de politie hem korte tijd later aangetroffen en heeft de ambulance hem opgehaald voor behandeling in het ziekenhuis.

De groep van vier of vijf jongens is richting Heeckerensstraat gelopen, zo’n honderd meter van de plek van het steekincident vandaan. ,,Ze stonden bij mijn auto. De politie was er toen al bij. Ik heb me er verder niet mee bemoeid", zegt een bewoonster van de bewuste straat. 

Een buurvrouw zag dat de politie de verdachte in de boeien heeft geslagen. ,,Ze stonden daar een heel tijdje. De andere hebben ze uiteindelijk laten gaan", zegt de vrouw.

‘Andere jongens naar huis’

De politie bevestigt dat beeld. ,,Wij hebben kort na de melding over het steekincident inderdaad de 17-jarige verdachte uit Velp in de Heeckerensstraat aangehouden.

Van de andere jongeren hebben we de gegevens genoteerd. Zij mochten daarna naar huis", zegt een woordvoerder van de politie. ,,We doen nu onderzoek naar deze zaak en roepen getuigen op om zich te melden.”

Steekwapen

’s Avonds heeft de politie tot half elf onderzoek gedaan in het met rood-witte linten afgezette deel van de Heeckerensstraat. Rechercheurs met blauwe hoesjes om hun schoenen, gewapend met zaklantaarns, zochten in putten, onder auto's en in tuinen naar mogelijk het steekwapen. 

Daarbij is onder meer gebruik gemaakt van een speurhond. Volgens een buurtbewoner zou de politie het steekwapen hebben gevonden. De politie wil dat niet bevestigen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.