Gerrit Averesch is de nieuwe directeur van de afdeling Engineering en Automotive op de HAN. Daar is niet iedereen blij mee.
Volledig scherm
PREMIUM
Gerrit Averesch is de nieuwe directeur van de afdeling Engineering en Automotive op de HAN. Daar is niet iedereen blij mee. © Marc Pluim

Ophef op de HAN om nieuwe afdelingsdirecteur met conservatieve opvattingen

ARNHEM - De aanstelling van een nieuwe afdelingsdirecteur zorgt voor onrust op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Zijn conservatieve opvattingen over homoseksualiteit zouden medewerkers en studenten een gevoel van onveiligheid bezorgen.

De gereformeerde Gerrit Averesch uit Zelhem werkt al vijftien jaar voor het hbo-instituut, waar hij vorige maand is aangesteld als directeur van de afdeling Engineering en Automotive. Van de circa zeventig medewerkers die nu bij de auto-opleiding in Arnhem werken, hebben 36 mensen – onder wie twee homoseksuelen – een brief met bezwaren aan het college van bestuur gestuurd.

Quote

Ik vind het een verdrieti­ge zaak voor mij en mijn team om zo te moeten beginnen

Gerrit Averesch, afdelingsdirecteur HAN
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.