Volledig scherm
Noodreparatie aan het moerriool in Arnhem. Eind september begint de echte renovatie. © DG

Opknapbeurt moerriool Arnhem in de race voor prijs

VideoARNHEM - De renovatie van het Arnhemse moerriool moet nog echt beginnen, maar maakt nu al kans op een prijs. De opknapbeurt van 'het grootste bouwwerk van Arnhem' is in de race voor de NSTT No-Dig Award 2018.

De NSTT is een sectorvereniging van meer dan tweehonderd bedrijven, overheden, instanties en personen in Nederland die bezig zijn met sleufloze technieken. Het motto is: 'Denk sleufloos, graven kan altijd nog'. 

De Renovatie

Quote

Het project wordt van over de hele wereld gevolgd.

Erik Laurentzen, Beheerder riolering en water van de gemeente Arnhem

De No-Dig Award wordt sinds 1992 uitgereikt aan een organisatie die op een bijzondere manier bijdraagt aan de ontwikkeling van sleufloze technieken. De renovatie van het moerriool, 150 jaar oud en anderhalve kilometer lang, gebeurt  zonder te graven, op een diepte van soms tien meter onder de stad. 

Voor de opknapbeurt worden bijzondere en nieuwe technieken gebruikt. ,,Het project wordt van over de hele wereld gevolgd", zegt Erik Laurentzen, beheerder riolering en water van de gemeente Arnhem. Eind september wordt begonnen met de renovatie van het belangrijkste riool van de stad. Eerder werden al noodreparaties verricht.

De No-Dig Award wordt 8 november uitgereikt. Arnhem heeft concurrentie van drie andere projecten. Zie hieronder de video waarmee de gemeente Arnhem stemmen van de NSTT-leden probeert te winnen voor de publieksprijs.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.