Volledig scherm
Een jaar oude Kia kreeg de volle laag. © dG

Oplegger op drift zorgt voor ravage in Arnhem, tienduizenden euro's schade

ARNHEM - Een op drift geraakte oplegger heeft zondagmorgen in de Van Heemstralaan in Arnhem zeven personenauto's geramd. Gevolg: tienduizenden euro's schade. Niemand raakte gewond.

Een lekkage in het luchtsysteem van de remleiding was de oorzaak van de ravage. De Van Heemstralaan loopt af richting Sonsbeekpark, waardoor de oplegger spontaan begon te rollen. Een grote Volvo die ervoor stond heeft de oplegger aanvankelijk ‘opgevangen’. ,,Toen de eigenares van de Volvo wegreed, zag ze in haar achteruitkijkspiegel dat de oplegger achter haar aankwam”, zegt een buurman. 

De stuurloze aanhangwagen trok vervolgens een spoor van vernielingen in de anders zo rustige Van Heemstralaan. De bestuurster van de Volvo parkeerde haar voertuig in de berm toen ze een fietser zag die de bult op reed tegen de rijrichting van de aanstormende aanhanger in. De fietser kon zich daardoor op tijd in veiligheid brengen. 

Tienduizenden euro's schade

De aanhanger botste er in de tussentijd lustig op los en greep de één na de andere geparkeerde auto voordat ie tot stilstand kwam. De schade loopt zeker in de tienduizenden euro's.

De oplegger is van een bedrijf uit Nijkerk dat een warmtepomp aanlegde bij een woning in de wijk Gulden Bodem. ,,We laten wel vaker een aanhanger staan bij het adres waar we werk uitvoeren. Het luchtsysteem in de remleiding is lek geraakt. Hoe dat kan weet ik niet”, zegt een medewerker van het bedrijf. 

Vandaag zal Nijkerkse bedrijf een bosje bloemen brengen bij de gedupeerde. ,,Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen. We zullen de schade aan de auto's uiteraard netjes afhandelen", aldus het bedrijf.  

Volledig scherm
De oplegger. De Volvo staat rechts van de weg in de berm. © dG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.