Volledig scherm
© DG

Opnieuw mode in Coberco

Vrijdag, 3 augustus 2007 - ARNHEM - De leegstaande Coberco melkfabriek aan de Westervoortsedijk in Arnhem biedt volgende maand vier dagen onderdak aan de interieurvakbeurs Woonmodecity 2007.

Daarmee strijkt opnieuw een modefestijn neer in de oude fabriek. In 2005 was die al het toneel van de eerste Arnhem Mode Biënnale. Daarvoor was de kunstbroedplaats De Melksalon er gevestigd, architectuurcentrum Casa zit er nog.

Woonmodecity is de opvolger van Interdecor. Die beurs werd bijna veertig jaar gehouden in de Utrechtse Jaarbeurs, onder auspiciën van het Nederlands Interieur Instituut (NII).

De belangstelling voor Interdecor liep zodanig terug dat het NII in 2005 de stekker eruit trok. Vorig jaar werd de eerste Woonmodecity gehouden, in een voormalige rijtuigenloods van de Nederlandse Spoorwegen in Amersfoort.

Het is de bedoeling het evenement jaarlijks op een bijzondere plek te houden, centraal in Nederland, zegt organisator Astrid van Leeuwen. Op die manier kwam de beurs, die duurt van 2 tot en met 5 september, in de Cobercofabriek terecht.

Woonmodecity toont de nieuwste trends op woongebied. Een veertigtal bedrijven laten er hun spullen zien aan zo'n vierduizend detaillisten in de woonbranche. Voor het publiek is het evenement niet toegankelijk, zegt Van Leeuwen. "Voor de consument hebben we de Woonbeurs."

Op het moment worden de vier hallen die Woonmodecity gaat gebruiken opgeruimd en schoongemaakt. "We hebben net de catwalk van de Arnhem Mode Biënnale 2005 weggehaald", zegt Van Leeuwen. Verder wordt aan de gebouwen zo min mogelijk verspijkerd.

Voor het Cobercokwartier zijn al jaren nieuwbouwplannen. Daarvoor zal het grootste deel van de fabriek worden gesloopt. Ontwikkelaar AM Wonen wil in de loop van volgend jaar beginnen met de verkoop van de driehonderd woningen in het Cobercokwartier.

In de nieuwe buurt aan de rand van het Arnhemse centrum is behalve voor wonen ook ruimte voor cultuur. Dat is een van de redenen dat de ontwikkelaar het terrein beschikbaar heeft gesteld voor diverse culturele activiteiten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.