Volledig scherm
Ongeval op de A12. © Roland Heitink

Opnieuw ongeluk op A12: twee rijstroken dicht door botsing tussen auto's

UPDATEARNHEM - Twee rijstroken op de afrit A12 vanaf Duitsland zijn donderdagavond afgesloten vanwege een ongeluk. Ter hoogte van knooppunt Velperbroek bij Arnhem botsten twee auto's op elkaar. 

De auto's liepen forse schade op. Het verkeer heeft hinder van het ongeval. Er is enkele kilometers vertraging.  

Ook eerder was het al raak op een ander punt op de A12.  Het verkeer op de snelweg A12 bij Arnhem kreeg in de avondspits na 17.00 uur te maken met vertraging door een ander ongeluk. Volgens wegbeheerder Rijkswaterstaat waren de drie beschikbare rijstroken allemaal dicht, verkeer richting Ede en Utrecht kon alleen over de vluchtstrook. 

Eerder ging het ook al mis op de Apeldoornseweg in Arnhem. Die is deels afgesloten vanwege een ongeluk. 

Vertraging

Hierdoor stond er rond 17.15 uur een file van ongeveer tien kilometer tussen Westervoort en het knooppunt Waterberg, goed voor een vertraging van ongeveer een uur. De vertraging neemt omstreeks 18.00 uur snel af. 

Ook de andere kant op liep het niet soepel. Rond 17.15 stond er acht kilometer file tussen Duiven en Arnhem-Noord. Daar is om 18.00 uur weinig meer van over. 

De avondspits was sowieso enorm druk. In totaal staat er in Nederland 800 kilometer file. Dat de avondspits vandaag druk was, mag geen verrassing heten. Rijkswaterstaat voorspelde al dat het vroeg druk op de weg zou worden vanwege pakjesavond. Tel daar een flinke hoeveelheid mist bij op en files lijken gegarandeerd. 

Ook op andere plekken in de regio was het druk op de weg. Zo stonden er kortere files op de A15 tussen Elst en Bemmel, op de A50 tussen Arnhem en Oss en de A73 tussen Nijmegen en Maasbracht. 

Volledig scherm
De situatie op de A12 bij Arnhem op camerabeeld van Rijkswaterstaat. © Rijkswaterstaat

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.