Opnieuw ‘pijnlijk’ rapport over diversiteit Arnhem: kwart minderheden voelt zich niet welkom op stadhuis

ARNHEM - Een kwart van het personeel van de gemeente Arnhem dat bij een minderheidsgroep hoort, voelt zich niet welkom op het werk. Het Arnhemse stadsbestuur zegt daar niet mee te kunnen leven. Het belooft snel met een groot plan voor een ‘inclusieve en diverse organisatie’ te komen.

10 reacties

 • Ewoud van de Wetering

  5 dagen geleden
  Driekwart heeft dit probleem dus niet. Daar kunnen die anderen dus wat van leren. Met dit soort onderzoek heeft altijd wel iemand ergens last van.
 • tgm beuningen

  6 dagen geleden
  "Het personeel dat bij een minderheidsgroep hoort" Waarom moet iemand dan bij een minderheidsgroep horen? En het vervolgens betreuren als iemand zich anders voelt?
 • Ceciel Buijser

  6 dagen geleden
  Nimmer zag ik zo duidelijk gemaakt waar mensen van kleur tegenaan lopen. Als het dedain waarmee ze aangesproken net zo erg is als in de reacties hieronder dan ging ik ook muiten. Het is het geprivilegieerde volk dat zo gemakkelijk oordeelt over het al het wantrouwen dat deze mensen over zich heen krijgen. Denk maar aan de toeslagenaffaire, de stelselmatig te lage schooladviezen, de smoesjes om iemand van kleur af te wijzen bij een sollicitatie. Het is beschamend en niemand wil er iets aan doen.
 • Wilhelmus Liebrand

  6 dagen geleden
  De meerderheid komt er liever ook niet, koud, afstandelijk ,hautain en veel te duur. Ken aangenamere plekken.
 • tgm beuningen

  6 dagen geleden
  Met mij gaat het opvallend goed en beter dan met mijn 'neefjes en nichtjes', en daar voel ik mij toch wel schuldig over? En dan kom je tot de conclusie dat discriminatie en racisme de oorzaak is. Niet van mijn goed presteren, maar wel van het minder goed presteren van mijn 'neefjes en nichtjes'. Heel logisch allemaal...

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.