Volledig scherm
Infographic over het regionaal aanbod van poliklinieken. © M Kuster

Oppositie Arnhem wil weer debat over verhuizing poli Elst

ARNHEM/ ELST - Oppositiepartijen in de Arnhemse gemeenteraad willen opnieuw een debat over de verplaatsing van poli Zuid naar Elst. Ze voelen zich overvallen door het gegeven dat de directie van ziekenhuis Rijnstate een contract heeft getekend over de verhuizing met de gemeente Overbetuwe.

De SP, Denk/Verenigd Arnhem, Arnhem Centraal en de Arnhemse Ouderenpartij willen van burgemeester en wethouders weten wat er gebeurd is sinds februari. Toen zegde wethouder Van der Zee toe een ultieme poging te doen de poli voor Arnhem te behouden. Dat is niet gelukt, zo blijkt uit het definitieve contract dat het ziekenhuis met de buurgemeente heeft getekend. 

Volgens de top van het ziekenhuis zijn er op de nieuwe locatie meer mogelijkheden en wordt er bovendien een groeiende bevolkingsgroep aangesproken. 

Concurreren met het Nijmeegse CWZ

Maar volgens SP-fractieleider Gerrie Elfrink gaat het daar niet om en is Rijnstate er vooral op uit om in de Betuwe te concurreren met het Nijmeegse CWZ.  Hij zegt in een debatverzoek: ,,Hulpbehoevende ouderen uit Arnhem Zuid dreigen hun poli te verliezen. Puur en alleen omdat de directie van het Rijnstate ziekenhuis zoveel mogelijk patiënten van het ziekenhuis in Nijmegen af wil snoepen door de poli naar Elst te verhuizen.’’

,,Een absolute schande. Dit is niet in het belang van de patiënten.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.