Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Oproep aan Gelderse advocaten na achtste vernieling in korte tijd: meld vandalisme

ARNHEM/ NIJMEGEN - De Orde van Advocaten in Gelderland roept advocaten op zich te melden wanneer zij te maken hebben met vandalisme of een andere vorm van agressie. Dat nadat afgelopen weekeinde opnieuw bij een advocatenkantoor in de regio van Arnhem en Nijmegen de ruiten werden ingegooid.

Volgens de Orde van Advocaten zijn in de voorbije weken nu bij zeker acht advocatenkantoren in de twee Gelderse steden moedwillig ruiten gesneuveld.

Afgelopen weekeinde was het raak bij een advocatenkantoor aan de Groenestraat in Nijmegen, meldt de Arnhemse advocaat Janneke Steenbrink namens de orde. Zij hoorde zaterdag van de vernieling. ,,Waarschijnlijk heeft die dus vrijdagnacht of zaterdagochtend plaatsgevonden.’’ Om welk kantoor het precies gaat, wil zij liever niet zeggen.

‘Relatief kleine’ kantoren

Met een oproep aan alle gelieerde advocaten hoopt de Orde van Advocaten nu te ontdekken of er sprake is geweest van doelgerichte acties. Steenbrink heeft vooralsnog geen idee wie achter de vernielingen zit. De getroffen kantoren houden zich volgens haar bezig met verschillende rechtsgebieden, van asiel- tot strafrecht. Wel is het opvallend dat tot nu toe alleen ‘relatief kleine’ kantoren slachtoffer zijn geworden, merkt Steenbrink op. Wat dat precies betekent, blijft naar haar zeggen speculeren. ,,De gebeurtenissen lijken zich in ieder geval toe te spitsen op de omgeving van Arnhem en Nijmegen. Wij hebben nog geen andere meldingen uit Gelderland ontvangen.’’

Ook bij advocatenkantoren in Amersfoort en Amsterdam zouden de afgelopen maanden ruiten zijn ingegooid. Steenbrink kan dat niet bevestigen.

,,We nemen de gebeurtenissen in Arnhem en Nijmegen dusdanig serieus dat we nu een oproep aan alle advocaten doen.’’ Het dossier dat daar mogelijk uit voorkomt, wil de Orde voor Advocaten overhandigen aan het Openbaar Ministerie. Dat kan het rapport gebruiken voor nader onderzoek.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.