Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Oproep aan Gelderse advocaten na achtste vernieling in korte tijd: meld vandalisme

ARNHEM/ NIJMEGEN - De Orde van Advocaten in Gelderland roept advocaten op zich te melden wanneer zij te maken hebben met vandalisme of een andere vorm van agressie. Dat nadat afgelopen weekeinde opnieuw bij een advocatenkantoor in de regio van Arnhem en Nijmegen de ruiten werden ingegooid.

4 reacties

 • Ton

  3 jaar geleden
  Ook fout, ook eerlijk. Het is niet te geloven wat sommige advocaten staan te beweren, terwijl ze zelf donders goed weten dat hun cliënt schuldig is. Maar ja, die heeft ook rechten...."dan is het mijn plicht als advocaat om mijn cliënt met een zo laag mogelijke straf er vanaf te laten komen". Dat klopt. Maar een advocaat heeft niet het recht een slachtoffer nog eens na te trappen. Dat gebeurt veel te vaak. Ze moeten zich soms kapot schamen.
 • Dion

  3 jaar geleden
  Dan zou de ramen ingooien nog niet eens in me opkomen, ik denk aan zwaardere maatregelen.
 • Dion

  3 jaar geleden
  Ik zou toch denken dat juist advocatenkantoren daar ALTIJD melding van maakten...dat doen ze schijnbaar niet..waarom zou dat zijn??? Willen ze dan niet dat de daders gepakt worden? Wat vreemd zeg!
 • Ton

  3 jaar geleden
  Zonder dit goed te praten, maar wel eerlijk: ik weet niet wat ik zou doen wanneer degene die  mijn dierbare heeft verkracht voor de  rechter staat, waarbij het bewijs duimendik op tafel ligt, en de advocaat van de dader vervolgens alles gaat zitten ontkennen, of de schuld bij het slachtoffer gaat leggen. Zoek het dan in een andere richting. Sommige advocaten krenken slachtoffers enorm, en doen daarmee nog een schep bovenop het trauma.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.