Volledig scherm
Frans Ammerlaan (l) en Roger Beets bekijken de oogst aan kerstkaarten voor de oorlogsveteranen in december vorig jaar. © Gerard Burgers

Oproep Market Garden Foundation: ‘Schrijf een kerstwens voor onze Arnhem-veteranen’

ARNHEM - De Market Garden Foundation uit Arnhem roept jong en oud op om massaal kerstkaarten te schrijven aan veteranen van de Slag om Arnhem en de Tweede Wereldoorlog. Dit om hen te bedanken ‘voor de zwaar bevochten vrijheid waarin we nu mogen leven’. 

Initiatiefnemer van deze actie  onder het motto ‘Thank You Mister Veteran’ is Frans Ammerlaan, Nederlands vertegenwoordiger van de London Taxi Charity for Military Veterans. Deze organisatie brengt de  veteranen ieder jaar vanuit het Verenigd Koninkrijk naar de Airborne-herdenkingen in Arnhem en omgeving in klassieke Londense taxi’s. Ook brengen de chauffeurs de veteranen ieder jaar naar het Bevrijdingsfeest op 5 mei in Wageningen.

Kaarten bij kerstlunch in Londen

Vorig jaar verzamelde Ammerlaan meer dan tweehonderd wenskaarten en tekeningen om de hoogbejaarden mannen te eren. ,,Al die kaarten en tekeningen ga ik hen persoonlijk brengen”, vertelt hij. ,,Dat gebeurt op 5 december. Dan zijn de veteranen bijeen tijdens hun traditionele kerstlunch in Londen.”

Op de gedekte kersttafels worden de kaarten uit Nederland neergelegd.

Inleveradressen

Volledig scherm
Postbus voor de actie 'Merry Christmas Mr Veteran' in Arnhem en Oosterbeek © Market Garden Foundation

De kerstkaarten, tekeningen en brieven kunnen dit jaar ingeleverd worden bij boekhandel Meijer & Siegers aan de Utrechtseweg in Oosterbeek en bij Airborne at the Bridge aan de Rijnkade bij de John Frostbrug in Arnhem. Daar zijn ook kaarten verkrijgbaar.

Mensen kunnen de kaarten ook zelf op de post doen, met als adres: Merry Christmas Mr. Veteran, Postbus 30, 6860 AA Oosterbeek.  De rijke oogst van kerstwensen van vorig jaar was ook afkomstig van leerlingen van basisscholen.  Ouderen schreven:  ‘Dank u voor uw moed en opoffering’.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.