Volledig scherm
Het hoofdkantoor van Teijin Aramid in Arnhem. © Google Street View

Oproep van FNV tot acties bij Teijin Aramid vindt geen gehoor in Arnhem

ARNHEM - Werknemers van kunstvezelfabrikant Teijin Aramid in Arnhem doen dinsdagavond niet mee met acties van vakbond FNV bij dit bedrijf, zegt FNV-bestuurder Janwillem Compaijen. In Emmen en Delfzijl worden wel acties georganiseerd als het ultimatum voor het instemmen van de eisen van de cao-onderhandelingen verstrijkt. 

Er is volgens Compaijen te weinig bereidheid om te staken in Arnhem. De werknemers hebben daar woensdag over gesproken tijdens een bijeenkomst. ,,Ook in Arnhem is er onvrede, maar er zullen geen acties komen. Dat is wel het geval in Emmen en Delfzijl als dinsdag om 18.00 uur het ultimatum afloopt”, zegt hij.

Teijin Aramid heeft in Arnhem op de Velperweg haar hoofdkantoor (180 werknemers) en op de Kleefse Waard (50) een kleine productielocatie. In totaal werken er in Nederland ongeveer 1300 mensen bij de fabrikant. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.