Volledig scherm
Archiefbeeld van Hard Bass in stadion GelreDome. © Gerard Burgers

Organisator Hard Bass na diefstal met pepperspray: ‘Honderd procent voorkomen onmogelijk’

ARNHEM - Het is onmogelijk voor de volle honderd procent te voorkomen dat pepperspray binnenkomt bij een groot dance-evenement als Hard Bass in het Arnhemse stadion GelreDome. Dat laat organisator b2s van het hardstylefeest weten, nadat zaterdag een 17-jarige man met de vloeistof op zak werd aangehouden na de beroving van een bezoekster.

De beveiliging van Hard Bass deed er alles aan verboden middelen als pepperspray buiten GelreDome te houden en hield zich daarbij aan landelijke regels, stelt b2s. ,,Pepperspray kan in hele kleine vormen worden meegenomen, bijvoorbeeld in een aansteker. Hoewel de beveiliging zijn uiterste best doet om zulke voorwerpen eruit te halen, kan het zijn dat die niet gezien worden, omdat ze niet van echt te onderscheiden zijn.’’

De politie ontving na Hard Bass drie meldingen van diefstal. Een van de gedupeerden zegt dat er sprake is geweest van beroving na het spuiten van pepperspray. Ook b2s heeft ‘een aantal’ berichten binnengekregen van verdwenen waardevolle spullen. Hoeveel dat er precies zijn, zegt de organisatie niet.

B2s meldt dat zakkenrollerij met behulp van pepperspray ‘een thema’ is onder organisatoren van grote dancefeesten. Op onder meer Qlimax, festival Thuishaven in Amsterdam en tijdens het Amsterdam Dance Event was het vorig jaar al eerder raak. ,,In nauw overleg met de politie proberen wij er alles aan doen dit soort gebeurtenissen te voorkomen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.