Volledig scherm
James Last spreekt het publiek toe in de Rijnhal in Arnhem. Foto: John Bruinsma/DG

Orkest James Last maakt indruk in Rijnhal Arnhem

ARNHEM - James Last wordt op 17 april 82 jaar oud, maar weet op het podium van geen wijken. Gesteund door een ingespeeld en ter zake kundig orkest maakte hij maandagavond indruk in de Rijnhal in Arnhem. James Last zien, daar moeten veel mensen misschien niet aan denken omdat ze de orkestleider associëren met de belegen platenkast van hun ouders of muzak in de supermarkt.

Maar als-ie om de hoek speelt in Arnhem, dan ga je. Last is immers een levende legende. En in de Rijnhal klonk hij zoals we hem al jaren kennen.

Zijn werk doet hij op zijn sloffen. Dat kan dankzij het bijna veertig man en vrouw sterke orkest, dat zo op zijn taak is berekend dat Last kan volstaan met het ritmisch meebewegen van z’n rechterarm. Dirigeren hoef je dat bijkans niet meer te noemen. Er werd in Arnhem echter niet alleen op routine gevaren. De muziek - een setlist met evergreens en modern materiaal van onder andere Black Eyed Peas en Lady Gaga - verried bij tijd en wijle waarachtig meesterschap. De blazerssectie, met de fenomenaal solerende trompettist Chuck Findley, was ronduit imponerend in haar partijen.

Lees de uitgebreide recensie in De Gelderlander van dinsdag

Video: James Last in de Rijnhal

Volledig scherm
De blazerssectie van het orkest van James Last, met tweede van links Chuck Findley. Foto: John Bruinsma/DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.