Deze schooladviezen krijgen ze in de verschillende Arnhemse wijken.
Volledig scherm
Deze schooladviezen krijgen ze in de verschillende Arnhemse wijken. © Marcel Kuster, foto ANP

Ouders met een laag inkomen? Dan is de kans dat je een lager schooladvies krijgt groter

ARNHEM - Kun je als je voor een dubbeltje bent geboren een kwartje worden? Kinderen van ouders met een laag inkomen lopen nog steeds de kans een lager schooladvies te krijgen dan ze op basis van hun Cito-toets zouden moeten hebben. 

2 reacties

 • Anne Koiter

  4 weken geleden
  Waar is dat advies van de leerkracht dan op gebaseerd is. Is de methode waarmee dit advies tot stand komt nog wel bij de tijd? Het zou toch uit moeten maken dat als een kind met de nodige bijles een bepaalde cito scoort of een kind uit eigen kracht uit een kansarme groep eenzelfde score haalt...dan moet dit kind toch juist een hoger school advies moeten krijgen? Het kind dat bijles gekregen heeft zou eigenlijk een soort punten aftrek moeten krijgen.
 • Yvonne van den Burg

  4 weken geleden
  Er verandert weinig in de loop van de tijd . Ook ik had in 1966 ouders met weinig scholing en waren zeer tijd behuisd. Gevolg lager advies dan anderen die zelfde resultaten hadden. Al met al met eigen routes toch hbo geschoold maar duurde langer dan nodig. Hopelijk wordt dit nu eens definitief aangepakt anders staan dezelfde onderwerpen over een aantal jaren weer op de agenda.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Jaap filmde zeer zeldzame aap als eerste ter wereld
  Play

  Jaap filmde zeer zeldzame aap als eerste ter wereld

 2. Vrouw PSV'er Zahavi bedreigd met vuurwapen bij overval
  Play

  Vrouw PSV'er Zahavi bedreigd met vuurwapen bij overval

Arnhem e.o.