Een laatste dans op de vloer bij Dansinstituut Wensink aan de Parkstraat: Jan Wensink draait een rondje met zijn vrouw Gretha. Het is er koud, want in afwachting van hun verhuizing over drie weken staat de verwarming al uit.
Volledig scherm
PREMIUM
Een laatste dans op de vloer bij Dansinstituut Wensink aan de Parkstraat: Jan Wensink draait een rondje met zijn vrouw Gretha. Het is er koud, want in afwachting van hun verhuizing over drie weken staat de verwarming al uit. © Rolf Hensel

Oudste dansschool van Nederland stopt: Arnhems Dansinstituut Wensink maakte nog net de 170 jaar vol

ARNHEM - Dansinstituut Wensink in Arnhem stopt. Jan en Gretha Wensink, allebei bijna 70, hadden zich het afscheid van 's lands oudste dansschool anders voorgesteld.  Maar met een feest afscheid van nemen van alle leerlingen zit er niet in. ,,De lockdown, helaas. Corona.”

  1. Arnhemse taxichauffeur start actie tegen mondkapjesplicht: ‘Het is schijnveiligheid’
    PREMIUM
    28

    Arnhemse taxichauf­feur start actie tegen mondkapjes­plicht: ‘Het is schijnvei­lig­heid’

    ARNHEM - Taxichauffeur Jan Verniers uit Arnhem is een actie begonnen tegen de mondkapjesplicht in taxi’s en het openbaar vervoer. ,,Ik vervoer vaak oudere kwetsbare mensen voor regionaal vervoerder Avan, die vaak buiten adem raken van zo’n kapje. Hygiënisch ermee omgaan is onmogelijk. Het kapje is schijnveiligheid. Naar mijn idee is dat ook wetenschappelijk bewezen. Laten ze het per direct afschaffen.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.