Volledig scherm
Cafetaria ’t Hoekje aan de Rietgrachtstraat, kort na de overval. © Persbureau Heitink

Overvaller (16) Arnhemse cafetaria ’t Hoekje meldt zich zelf bij politie vóór uitzending ‘Opsporing Verzocht’

videoARNHEM - Een 16-jarige jongeman uit Arnhem heeft zich maandag gemeld bij de politie vanwege de overval op cafetaria ’t Hoekje aan de Rietgrachtstraat in Arnhem. De overvaller bedreigde daar in mei van dit jaar de eigenaar met een vuurwapen en eiste geld. 

Ook sloeg de 16-jarige de eigenaar een gebroken neus, waarna de overvaller het op een lopen zette. De zaak zou vanavond aandacht krijgen in het televisieprogramma ‘Opsporing Verzocht’. Daar zou de politie nieuwe beelden van de betreffende avond tonen. Nu de overvaller zich heeft gemeld, is dat niet meer nodig. 

Klopjacht leverde niets op

Een klopjacht naar de dader leverde na de overval lange tijd niets op. De man vluchtte te voet en werd nog achtervolgd door brandweermannen van de naastgelegen kazerne. Dat was tevergeefs, want de man wist te ontkomen. Behalve tot een gebroken neus leidde de overval ook tot psychische gevolgen bij de eigenaar van 't Hoekje. 

In ruim een jaar tijd zijn vijf cafetarias in Arnhem overvallen. Het gaat om ’t Beumertje op de GeitenkampPlaza De Kolibrie aan de Honigkamp en Onder De Linde in Klarendal. Vorige week was er nog een overval op Diner 66. De eigenaar van die zaak hield daar een dubbele oogkasbreuk aan over.

Bekijk hieronder een video over de overval in mei dit jaar. 

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.