Volledig scherm
Bewakingsbeelden van de overval in Arnhem werden gisteren vrijgegeven door de politie. © Politie

Overvaller Arnhemse juwelier nam vooral ‘waardeloze nepsieraden’ mee

VideoARNHEM - De man die een week geleden een juwelier annex bruidsmodezaak in Arnhem beroofde, heeft vooral ‘waardeloze nepsieraden’ buitgemaakt. Dat werd dinsdagavond duidelijk in een uitzending van Opsporing Verzocht. 

De overval vond vorige week dinsdag rond 13.00 uur plaats in de Steenstraat bij het bedrijf Istanbul Center. Dat is een familiebedrijf en verkoopt naast juwelen ook galakleding en bruidskleding. 

Potentiële klant

Volledig scherm
Politie ter plaatse bij de juwelier in Arnhem © DG

De dader deed zich voor als potentiële klant en wilde zogenaamd een trouwpak kopen. Hij loodste de schoonzus naar de achterkant van de winkel en pakte haar daar vast. Hij vertelde toen dat het een overval was en zette een petje op.

De vrouw werd vastgebonden met tiewraps. Ze schrok hevig maar wist zich na enkele minuten los te maken.

Ze probeerde de dader nog tegen te houden, maar slaagde er niet in. Hij nam sieraden mee die uitgestald waren aan de kant van de Steenstraat. Maar dat waren volgens de politie vooral demonstratiemodellen zonder waarde. 

In oranje auto weggereden

De dader heeft zijn wapen laten vallen tijdens de overval. Hij is kaalgeschoren, 1.80 tot 1.85 meter lang, heeft een normaal postuur en was in het donker gekleed. Hij is vermoedelijk Aziatisch, sprak Engels, maar zou wel Nederlands verstaan hebben. 

De man is de 1e Wijkstraat ingelopen en daar in een oranje auto weggereden. Het betreft een nieuwe Volkswagen Polo Sport. De wagen is Het Nieuwe Land ingereden, richting buurtcentrum De Lommerd. Daar zag een getuige twee mensen in de oranje auto. 

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.