Volledig scherm
Marjolein de Groen van Collectie De Groen in de Weverstraat in Arnhem. © Marc Pluim

Paar achter Collectie De Groen in Top 100 belangrijkste kunstverzamelaars

ARNHEM / ROZENDAAL - Marjolein de Groen en Peter Jordaan uit Rozendaal zijn door Stichting Kunstweek voor het eerst opgenomen in de Top 100 Kunstverzamelaars. Daarin verkeren ze in het gezelschap van bijvoorbeeld prinses Beatrix, Hans Melchers van Museum MORE en binnenhuisarchitect Jan des Bouvrie.

Het Rozendaalse paar is de drijvende kracht achter Collectie De Groen in de Weverstraat in de Arnhemse binnenstad. De Groen en Jordaan zijn zelf beeldend kunstenaar en verzamelen hedendaagse kunst. Die tonen ze in de voormalige Dansacademie in Arnhem. Op afspraak is een rondleiding te boeken. Ook in het café in het pand is een selectie te zien.

Niet de enigen

De Groen en Jordaan zijn niet de enigen uit Arnhem en omgeving in de lijst van honderd ‘belangrijkste levende Nederlandse kunstverzamelaars’. Ook voormalig dagbladenuitgever Jan Houwert uit Arnhem staat er in, als verzamelaar van ‘hedendaagse kunst en monumentale (buiten)sculpturen’. Hij heeft op Landgoed De Menthenberg onder meer een sculptuur van de Arnhemse kunstenaar Klaas Gubbels.

De Stichting Kunstweek maakt sinds 2014 ieder jaar een actuele lijst van de belangrijkste kunstcollectioneurs van Nederland en hun motieven en interesses. De verzamelaars in de lijst hebben doorgaans vele honderden werken. De gezamenlijke waarde van de kunst in het bezit van de Top 100 wordt geschat om meer dan 500 miljoen euro.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.