Volledig scherm
Pannenkoekhuis Strijland © Marc Pluim

Pannenkoekenbaas Rheden staat achter zijn serveerster

RHEDEN - Eigenaar Hans Westdijk van pannenkoekenhuis Strijland in Rheden staat vierkant achter zijn serveerster, die zaterdag in de zaak twee vrouwen aansprak op hun intieme gedrag. 

,,Ik ben niet blij met de commotie op social media, maar sta er ook boven, want mijn serveerster heeft goed gehandeld."

De massale verontwaardiging op sociale media werd veroorzaakt door tweets van Aisha Scheuer, een van de twee vrouwen. Zij stelt dat ze hooguit één kus op de mond hebben uitgewisseld. Het restaurant spreekt van zoenen, flikflooien en aflebberen. 

Normen

Westdijk: ,,Het ging puur om hun gedrag. Je moet je houden aan de normen en waarden die wij hanteren. Die gelden voor iedereen, ongeacht je geaardheid. Maar die vrouwen hadden daar geen boodschap aan."

Quote

Wie zich gedraagt, wordt echt niet op zijn gedrag aangespro­ken.

Hans Westdijk, Eigenaar pannenkoekenhuis Strijland

Westdijk vertelt zelf de vrouwen ook bezig te hebben gezien. ,,Daarom sta ik 100 procent achter mijn serveerster. Wie zich gedraagt, wordt echt niet op zijn gedrag aangesproken. We hebben ook wel eens een jongen en een meisje gecorrigeerd. Het gaat om het fatsoen."

Niets

Aisha ging maandag niet in op een tweet van de Gelderlander waarin zij werd uitgenodigd om persoonlijk toe te lichten wat haar was overkomen. ,,Ik heb die tweet helemaal niet gezien." Een dag later wil zij niets meer zeggen. ,,Ik had wederhoor moeten krijgen." 

Zij vertelt de serveerster van Strijland op termijn wel te willen spreken. ,,Maar nu nog niet, want dan timmer ik haar op haar bek."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.