Zicht vanaf de Dorpsstraat op Parenco.
Volledig scherm
Zicht vanaf de Dorpsstraat op Parenco. © Gerard Burgers

Papierfabriek Parenco dreigt de splijtzwam van Renkum te worden: opstootjes en hondendrollen bij de voordeur

RENKUM - Hondendrollen bij de voordeur, een opstootje bij de carnaval en verhitte discussies op feestje. Papierfabriek Parenco dreigt de splijtzwam in het dorpsleven van Renkum te worden. De directie en dorpsvertegenwoordigers hebben alle Renkumers per brief tot rust gemaand.  

9 reacties

 • Nicky

  2 jaar geleden
  Objectieve metingen van stank, trillingen en geluidsoverlast, dat moet toch mogelijk zijn?Wij wonen plm 300 meter van Parenco, omgeving Nieuweweg. We horen en ruiken wel eens wat, maar we hebben nergens lást van. Ik wandel en fiets langs de huizen van klagers: ook daar merk ik niet veel. Ondanks dat ik import ben;-) Ik heb verder niks met de fabriek te maken. Ben dus heel benieuwd wat die overlast nu precies inhoudt.Heel fijn: van de 'splijtzwam ' merk ik ook al niks, als ik mensen in de buurt er naar vraag. Zou het een opgeklopt verhaal kunnen zijn?
 • Anton

  2 jaar geleden
  Er zijn niet zoveel mensen die voor 1912 zijn geboren en dus recht van spreken hebben. Deze, kromme, redenatie volgend heeft niemand recht van spreken. De samenleving verandert. Dat die fabriek er al was toen de mensen er gingen wonen is correct. Doet natuurlijk niets af aan het recht van spreken.
 • Hendry

  2 jaar geleden
  Mijn oom werkte daar met plezier en ook neefjes van mij laat die mensen gewoon werken. Een paar van die wijsneuzen die de sokken niet stuk hebben lopen te mouwen!  
 • Harry Balls

  2 jaar geleden
  Slimme zet van H2 Equity Partners. Van kantoorpapier moet je t tegenwoordig niet meer hebben, maar de pakketbranche groeit als kool.
 • KNijmegenaar

  2 jaar geleden
  In grote lijnen geldt ook hier weer het aloude principe dat als je ergens woont en je nergens overlast van hebt en vervolgens komt er een situatie zoals nieuwe fabriek, nieuw vliegveld, nieuwe (snel)weg etc., dan heb je het meeste recht van spreken. Als men ergens gaat wonen waar deze zaken al aanwezig zijn, heb je het minste recht van spreken. Immers je had er al weet van kunnen hebben en het is je eigen keuze om precies daar te gaan wonen. Uiteraard laat dit onverlet dat zo'n fabriek zich aan de regels moet houden en inspanningsverplichtingen heeft om overlast te minimaliseren.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.