Volledig scherm
Ortwin Cyrus,instructieteamlid Paragliding Holland, maakt vlak voor zonsondergang een selfie boven de Arnhemse Heide ten noorden van Arnhem, vlak bij Nationaal Zweefvliegcentrum Terlet. © Ortwin Cyrus

Paragliders verruilen deze winter Schalkwijk voor Terlet in Arnhem

VideoARNHEM - Schalkwijk? Ongeschikt. Terlet? Geschikt. Dat is de reden waarom Paragliding Holland deze winter uitwijkt naar Nationaal Zweefvliegcentrum Terlet in Arnhem. De plek in Schalkwijk waar normaal gesproken vluchten worden gemaakt, is in de wintermaanden eenvoudig te nat.

En bij goed weer kunnen paragliders ook in de winter prima de lucht in, zegt Bas van Duijn van Paragliding Holland: ,,Je moet je er alleen wel op kleden.” De piloten laten zich voor een vlucht met hun ‘schermzweeftoestel’ aan een lier naar boven trekken.

Van Duijn verwacht op goede dagen (het mag niet regenen en de wind moet niet te hard zijn) tussen de dertig en de honderd schermvliegvluchten boven de Arnhemse Heide te kunnen maken. Het gaat dan om lessen, recreatieve vluchten en tandemvluchten. Wedstrijden worden niet gehouden.

Uitzicht

De eerste paragliders zijn deze week op Terlet de lucht in gegaan. Paragliding Holland heeft met het zweefvliegcentrum afspraken gemaakt voor de lange termijn, zegt Van Duijn. ,,Ook de komende winters gaan wij boven Arnhem van het mooie uitzicht genieten.”

En Arnhemmers hoeven niet te schrikken als ze een parachute boven de Veluwe zien, zegt hij. ,,Bel niet de hulpdiensten. Het gaat om een paraglider.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Na leven in opvanghuizen en prostitutie kijkt Tatanka (20) vooruit: ‘Nu kent heel Nederland mijn verhaal’
    PREMIUM

    Na leven in opvanghui­zen en prostitu­tie kijkt Tatanka (20) vooruit: ‘Nu kent heel Nederland mijn verhaal’

    ARNHEM - Wat een narigheid zich in één mensenleven kan ontvouwen. Tatanka Hodes (20) uit Arnhem krabbelt op uit een jeugd waar slechts een enkeling zich iets bij voor kan stellen. Als deelnemer aan het NPO programma Dreamschool geniet ze inmiddels bekendheid. In het programma wordt een groep schoolverlaters door bekende Nederlanders gestimuleerd aan de ontwikkeling van hun leven te werken.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.