De Britse oorlogsveteraan Fred Glover toont de  ‘Royal Enfield Flying Flea’ (links) en de  'Classic 500 Pegasus' motorcycle’ (rechts op de voorgrond) bij het Imperial War Museum in Duxford. De 'Flying Flea’ draagt de groene kleur die ook terugkeert op het exemplaar van Airborne Museum Hartenstein in Oosterbeek.
Volledig scherm
PREMIUM
De Britse oorlogsveteraan Fred Glover toont de ‘Royal Enfield Flying Flea’ (links) en de 'Classic 500 Pegasus' motorcycle’ (rechts op de voorgrond) bij het Imperial War Museum in Duxford. De 'Flying Flea’ draagt de groene kleur die ook terugkeert op het exemplaar van Airborne Museum Hartenstein in Oosterbeek. © Ian Gavan/Getty Images for Royal Enfield

‘Paramotorfiets’ Slag om Arnhem wordt straks pronkstuk van het vernieuwde Airborne Museum

OOSTERBEEK - De befaamde lichte motorfiets die soldaten van de Britse Airborne Divisie in september 1944 bereden tijdens de Slag om Arnhem krijgt een ereplaats in het vernieuwde Airborne Museum. Dat opent op 14 maart 2020. De Vrienden van het Airborne Museum brengen een exemplaar van de Royal Enfield 125 cc, destijds beter bekend als 'Flying Flea', weer in vol ornaat tot leven.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.