Twee wolven op de Veluwe.
Volledig scherm
PREMIUM
Twee wolven op de Veluwe. © ZOOGDIERVERENIGING

‘Park Hoge Veluwe schendt door wolfwerende hekken miljoenendeal met provincie Gelderland’

De provincie Gelderland heeft bij een ‘packagedeal’ miljoenen betaald om wild doorgang te geven naar Nationaal Park De Hoge Veluwe. Nu staan er metershoge hekken om wolven en herten te weren. Het park houdt zich niet aan het contract, stelt een onafhankelijke jurist. De partijen gaan binnenkort om de tafel.

37 reacties

 • Jules Vismale

  2 jaar geleden
  Nou wordt er zelfs op Stentor vermeld dat de wolven de moeflons in det noorden van de Veluwe zouden hebben uitgeroeid! Daar geloof ik echter niets van daar ten eerste het aantal wolven daarginds veel te klein is om honderden moeflons te doden, ten tweede kunnen deze wilde schapen (mits ze gezond zijn.en niet ziek, zwak of oud) gemakkelijk aan de wolven ontsnappen, ten derde gaan de wolven daar echt hun natuurlijke prooien niet uitroeien en ten vierde was het bovendien in de zomer zo bloedheet dat veel moeflons vast zijn bezweken door middel van honger en ziektes.
 • Jules Vismale

  2 jaar geleden
  tgm beuningen, ik heb anders een hele tijd geleden in de Telegraaf gelezen dat er hier in Nederland opeens talloze mensen willen gaan knuffelen en op de foto willen met leeuwen, tijgers, jaguars, beren, zeehonden, nijlpaarden, dolfijnen, olifanten, apen etc.! En deze dieren kunnen voor mensen stukken gevaarlijker zijn dan de wolf, zeker als ze teveel aan mensen zijn gewend! Of moeten op de Veluwe de opgenoemde roofdieren anders de plaats van de wolven gaan innemen? Ik denk dat daar heel veel boeren, jagers, toeristen, wandelaars, fietsers e.v. a. al helemaal niet om staan te springen!
 • Lezersmening

  2 jaar geleden
  Mannetje plaatst wel vaker hekken zonder toestemming . Naar tiep die iets te veel contacten heeft en ze stroop om de mond smeert met jaarlijks wildkanseltochten tijdens bronst, en het gepeupel heeft het nakijken. 
 • tgm beuningen

  2 jaar geleden
  "Zodat de wildpopulatie gezond blijft"? Dat is dus jezelf een rad voor de ogen draaien, want dat is echt (moralistische) kul. Maar dat is dan de reden om voor wolven (en beren enz?) te zijn? Man man...
 • Jansen

  2 jaar geleden
  Blij dat mijn reactie zo goed wordt gelezen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.