Rolf Hensel
Volledig scherm
PREMIUM
© Rolf Hensel

Park Sonsbeek gaat weer open, maar de discussie blijft bestaan: ‘Hoe voorkomen we overlast?’

ARNHEM - De nachtelijke afsluiting en het alcoholverbod in Park Sonsbeek in Arnhem verdwijnen zo goed als zeker per 25 september. Op die dag hoeven mensen geen 1,5 meter afstand meer te houden en daarmee verdwijnt de basis voor de sluiting.

7 reacties

 • J glissenaar

  1 jaar geleden
  Focus op de 95% van de bezoekers waar het park nooit last van heeft , die trots zijn op het park. En waar sonsbeek een mooi plekje in hun arnhems hart heeft .
 • Paul David

  1 jaar geleden
  Ik zal blij zijn als we eindelijk verlost zijn van corona, dan zijn we hopelijk ook verlost van Joris G. (lees hieronder) en trawanten, die zijn zelfs in staat als het bewolkt is dat nog te linken aan corona.
 • Els Weber-van Dreuten

  1 jaar geleden
  Gebruik van alcohol en drugs aanpakken, dat is de voornaamste oorzaak van de overlast. In de nacht heb je gewoon niets te zoeken in een park, feestjes vier je maar gewoon thuis of in een kroeg.
 • Hennie Brouwer

  1 jaar geleden
  Tsjaa jarenlang bezuinigt op politie en handhaving. Jarenlang zaken gedoogd. Dan krijg je dit soort zaken die nauwelijks meer op kunt lossen. En als er al wordt verbaliseerd dan staat er weer een legertje advocaten klaar om overtreders te verdedigen. Sonsbeek is een park geen evenementen- en overlasttterrein.
 • Mattie Veld

  1 jaar geleden
  Volgens mij heb je daar 's nachts ook niks te zoeken, dan gewoon dichthouden dus.
 1. Omwonenden Sonsbeek blij met actie tegen overlast: ‘We hebben drie slapeloze nachten achter de rug’
  PREMIUM

  Omwonenden Sonsbeek blij met actie tegen overlast: ‘We hebben drie slapeloze nachten achter de rug’

  ARNHEM - Omwonenden van Sonsbeek in Arnhem reageren met opluchting op de afsluiting van het park na elf uur ‘s avonds en het bijbehorend alcoholverbod na achten. Ze drongen eerder al aan aan op drastische preventieve maatregelen. ,,Alles staat en valt met strakke handhaving”, benadrukt Jan Eikelboom, initiatiefnemer van een handtekeningenactie in de buurt die veel bijval kreeg. ,,Nu komt het erop aan.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem