Zondagmorgen was er al een eerste actie om de kap van de bomen in Park Klarenbeek tegen te houden.
Volledig scherm
PREMIUM
Zondagmorgen was er al een eerste actie om de kap van de bomen in Park Klarenbeek tegen te houden. © Rolf Hensel

Partij voor de Dieren wil debat over omstreden kap van 800 bomen in Park Klarenbeek

ARNHEM - Fractievoorzitter Leo de Groot van de Partij voor de Dieren dringt aan op een gedegen debat in de Arnhemse gemeenteraad over de omstreden kap van 800 bomen in Park Klarenbeek. Hij noemt het een 'forse ingreep’ die vraagt om opheldering. Ook de actievoerders van Behoud Bomen Arnhem en de Bomenbond dringen hierop aan. 

7 reacties

 • Wim

  11 maanden geleden
  Uitdunnen is prima, maar 800 bomen op dat stukje grond klinkt meer als kaalkappen. Wat is het nu? En AUB geen “uitdunnen” dat feitelijk kaalkap is. En ook ophouden met je klimaatbestendige bossen. Dat is alleen een vrijwaring voor kappen. NB Die aangehaalde Duitse bosprofessor is wel een beetje een dromer. Doe normaal over natuur. Blijf er zoveel mogelijk af. En denk na.
 • W. Peters

  11 maanden geleden
  Kan nooit goed zijn een wethouder van GL. Hebben altijd onzinnige en dure plannen.
 • Ewout Brocks

  11 maanden geleden
  Bij mij in de buurt is het park Gulden Bodem ook "aangepakt". Het resultaat is bedroevend. Overal gaten, kerngezonde bomen omgehakt. Het ziet er uit als een oorlogsgebied. De gemeente Arnhem met milieuzone en zo vind zichzelf groen maar dit is puur vandalisme dat nergens toe dient. Een gezond bos omhakken slaat nergens op. De natuur regelt het zelf wel , daar is geen "boommanager" voor nodig.
 • Joost

  11 maanden geleden
  Kan iemand ook (aantoonbaar) vertellen waar deze bomen naar toe gaan? Houthandel of biomassacentrale ?
 • Ook

  11 maanden geleden
  Doen ze bij de Partij voor de Dieren ook iets aan scholing van gemeenteraadsleden?De gemeenteraad ging eerder uitdrukkelijk akkoord - ik ken de stemverhoudingen niet - maar dat besluit werd dus genomen met een meerderheid.Tenzij er sprake is van geheel nieuwe feiten - ik lees ze niet - mag verwacht worden dat de gemeenteraad zichzelf serieus neemt en niet elk besluit weer eens opnieuw bekijkt.Dat is hoe een volwassen democratie werkt, maar misschien is dat wel te veel gevraagd voor de Partij van de Dieren.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.