Volledig scherm
© DG

Partyflock viert housend verjaardag

Maandag, 26 februari 2007 - ARNHEM - Enigszins teleurgesteld staan de twee vriendinnen uit Arnhem voor Gelredome te wachten op de taxi naar huis. En dat terwijl het dancefeest Flockers binnen nog in volle gang is. Zie ook de video op DG Flits

De dreunende bassen kunnen de meiden niet verleiden naar de dansvloer terug te keren: "De muziek was te hard en te snel. Wij houden meer van trance. Misschien hadden we beter op de line-up moeten letten."

Zaterdagnacht diende het bijna uitverkochte Gelredome als podium voor tientallen nationale deejays zoals Darkraver en Laidback Luke. Naast de line-up en de 'geweldige sfeer' valt vooral ook de aankleding bij de partygangers in de smaak. "Dat scherm is echt super", zegt de 28-jarige Olmfie uit Den Haag. Hij doelt op de megagrote laptop die een screenshot van de partyflocksite laat zien. Middenin het toetsenbord is een platform ingebouwd, waar de deejays hun draaitafels en de rest van hun inboedel hebben uitgestald.

Ook met de akoestiek in het stadion scoort de organisatie van het evenement pluspunten. "Ik zat me al af te vragen hoe ze twee podia in één ruimte gingen realiseren", vertelt de Hagenees al dansend. "Maar dat hebben ze echt goed geregeld met dat schot in het midden. De muziek wordt perfect van elkaar gescheiden."

Flockers is geen feest als alle andere dancefeesten. Eigenlijk is Partyflock een internetcommunity waar liefhebbers van house- en dancemuziek elkaar virtueel kunnen ontmoeten. Het vooralsnog enige Partyflock-feest in Gelredome is ter ere van het vijfjarig bestaan van de website, die maar liefst vijfhonderdduizend profielen telt en maandelijks meer dan een miljoen hits heeft.

Het zijn echter niet alleen bezoekers van de website die zaterdagnacht op de muziek staan te 'hakken'. De in een witte, pluizige cape gehulde Gino (25) is zelfs nog nooit op partyflock.nl geweest. "Ik heb niet eens een computer thuis", zegt de Amsterdammer.

Zijn vriend, die voor de gelegenheid harige pumplaarzen heeft gekocht, is evenmin een fervent bezoeker. "We zochten een feestje, toen we ontdekten dat dit nog niet uitverkocht was. Dus toen zijn we in de auto gesprongen."

De 29-jarige Gunnor zocht het dichter bij huis. " Ik woon in Arnhem, maar het einde ga ik niet halen. Ik vrees dat ik het om vijf uur voor gezien houd", zegt hij. Lachend: "Ik wil de rest van de week nog wel normaal kunnen functioneren."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.