Spandoeken op de publieke tribune in de raadszaal van de gemeente Arnhem. Aanhangers van jongerencentrum Willemeen zetten met die uitingen hun roep kracht bij om het werk in het centrum niet op te knippen.
Volledig scherm
Spandoeken op de publieke tribune in de raadszaal van de gemeente Arnhem. Aanhangers van jongerencentrum Willemeen zetten met die uitingen hun roep kracht bij om het werk in het centrum niet op te knippen. © DG

Pas op de plaats met reorganisatie Willemeen, maar bredere groep jongeren trekken is wel nodig

ARNHEM - Jongerencentrum Willemeen kan voorlopig verder zonder dat het de regie over zijn poppodium kwijt raakt. De gemeenteraad van Arnhem stak daar gisteravond een stokje voor.

7 reacties

 • jhu

  4 jaar geleden
  een shishalounge beginnen onder het genot van good old Antrax o.i.d.?
 • Frietje

  4 jaar geleden
  Ik zou Willemeen adviseren in gesprek te gaan met Dynamo in Eindhoven. Ook een poppodium gesubsidieerd door de gemeente en daar gaat het dus wel goed. Veel metal en rock maar ook andere dingen en dat gaat prima. Ik ben helemaal voor (behoud van) Willemeen en voor alternatieve programmering, maar het hoeft niet 80% metal te zijn. Mensen uit diverse achtergronden samenbrengen is moeilijk en hoeft ook niet per se als ze dat zelf niet willen, maar je kan veel doen aan deze wens van de gemeente als je meer divers programmeert.
 • Gert

  4 jaar geleden
  Op zijn Nederlands: metal is de core business - het unique selling point, zeg maar - van Willemeen. Als ze daar ook Nederlandstalig of rap (of nog erger: Nederlandstalige rap) moeten programmeren, kun je de tent wel sluiten.
 • Opa

  4 jaar geleden
  Moet niet Zo moeilijk zijn...muziek verbind onder andere..
 • ab Marle

  4 jaar geleden
  Willemsen een breder bereik dat lijkt mij voor Musis ook een prima plan. Maar zie dat maar eens voor elkaar te krijgen.