Chirurg Wouter Vening waarschuwt: ,,Fatshaming is niet goed, natúúrlijk niet. Maar om dik zijn het nou te gaan verheerlijken...”
Volledig scherm
PREMIUM
Chirurg Wouter Vening waarschuwt: ,,Fatshaming is niet goed, natúúrlijk niet. Maar om dik zijn het nou te gaan verheerlijken...” © Getty Images/iStockphoto

Pas op met verheerlijken van dik zijn, zegt deze arts: ‘Je gaat eerder dood’

pollWouter Vening, specialist in maagverkleiningen, vindt dat hij van zich moet laten horen. Want zoetjesaan lijkt er een sfeer te gaan ontstaan dat overgewicht helemaal niet erg is, stelt de Arnhemse chirurg vast. ,,En dat is het wel.”

50 reacties

 • Pim Willemsen

  2 maanden geleden
  @Andre, verdienmodel, winstmarge, groei, het zijn allemaal woorden die duiden op de kennelijke behoefte altijd meer te moeten hebben, door te gaan met uitbreiden, heel rijk te worden, expansiegericht ondernemen. Rente rekenen... Die mentaliteit houdt een keer op en kweekt behoeftige mensen die alleen gretig naar méér streven. Voor sommigen is dat zelfs een levensmotto en verslaving.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Pim Willemsen,jij zult wel geen winstgevend bedrijf hebben. Een bedrijf dat zonder winst producten verkoopt gaat kapot. Hoe wil je investeren voor ontwikkeling zonder winst?
 • C.Vriezen

  2 maanden geleden
  Altijd weer goed dat dit gezegd wordt. Een normaal figuur is het gezondst. Iets dikker is niet erg als je maar beweegt. Maar echt gezet is niet gezond. De kans op diabetes type 2 is dan reëel aanwezig. Dat moet je niet krijgen. Hoog glucosegehalte van je bloed is allesvernietigend op langer termijn. En dan heb ik het alleen nog maar over wat diabetes kan aanrichten.
 • Pim Willemsen

  2 maanden geleden
  De mens is een kuddedier en neemt heel veel aan als zijnde ‘normaal’. Het schijnt normaal te zijn dat er een verdienmodel bestaat, dat vrijwel alles meer moet worden, dat iets met w i n s t verkocht moet worden. En heb je het niet zo goed voor mekaar, dan compenseer je dat met meer eten. Zo hoor je er toch bij? Tevredenheid lijkt wel uitgestorven, afgunst en jaloezie vieren hoogtij. Obesitas zal nooit stoppen, tenzij je een mentaliteitsverandering kunt bewerkstelligen, dat minder meer is.
 • R Nobel

  2 maanden geleden
  Volgens mij kom je niet aan "omdat dik-zijn verheerlijkt wordt", maar door medicatie, slaaptekort/nachtdiensten, teveel internet, verplicht binnenzitten, en door voedsel waar bepaalde voedingstoffen in ontbreken. Roepen *dat* er ingegrepen moet worden zonder aan te geven *hoe* heeft weinig zin.