Patrick Uding is de Maestro Arnhem 2018

VideoARNHEM - Patrick Uding heeft de vierde editie van de dirigeerwedstrijd 'Maestro van Arnhem' gewonnen. Hij won deze titel door het dirigeren van I will follow him. De vijf finalisten stonden elk met hun dirigeerstok voor het Arnhems Fanfare Orkest. De jury stond onder leiding van burgemeester Ahmed Marcouch.

Het Arnhems Fanfare Orkest organiseert de dirigeerwedstrijd vanwege het plezier dat het orkest met de kandidaten heeft en om te laten zien hoe knap het van ze is om een orkest te dirigeren. 

Een ander argument is het deelnamegeld dat de Maestros betalen, wat onder meer wordt besteed aan een project om kinderen in Presikhaaf muziek te laten maken.

De vijf dirigenten kregen lessen van dirigent en jurylid Rudy Böhmer. Ook hielden ze met het Arnhems Fanfare Orkest een generale repetitie. De jury werd voorgezeten door burgemeester Ahmed Marcouch en gecompleteerd door Christian Ansink, Josette de Geest en Tessa Kedde. 

Uding kreeg zowel een duidelijke meerderheid van de stemmen uit het publiek als een unaniem besluit van de jury. ,,We waren er snel uit’’, zei Ansink. ,,Hij liet zichzelf het meest zien.’’

Volledig scherm
Winnaar Patrick Uding (midden) met burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem (links) en Christian Ansink. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.