De rechtbank in Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
De rechtbank in Arnhem. © DG

Penningmeester sluisde 66.000 euro van Arnhemse stichting naar eigen rekening: taakstraf 120 uur

ARNHEM - Drie jaar lang sluisde een Arnhemmer 66.000 euro van de stichting multifunctioneel centrum De Spil in Malburgen-West door naar zijn eigen rekening. Geen haan die ernaar kraaide. De politierechter bestrafte hem woensdag met een taakstraf van 240 uur, waarvan 120 uur voorwaardelijk.

9 reacties

 • Frans Bonnes

  4 maanden geleden
  Volgens mij is dit, met mijn beperkt rechtskennis, een strafzaak geweest, en zal het geld nu dus via een civiele rechtszaak terug gevorderd moeten worden. Kan dus zijn dat er in deze zaak geen terugbetaling geëist is. Als iemand hier meer verstand van heeft hoor ik het graag.
 • Wilco Rorijs

  4 maanden geleden
  Zet hem maar onder bewindvoering !!! De huidige “straf” is lachertje en een belediging voor bijvoorbeeld mensen die om minder onder bewindvoering zijn gesteld, soms ook nog buiten hun eigen (directe) schuld. Daar is bij deze persoon zeer zeker geen sprake van!
 • Marjan hutten

  4 maanden geleden
  @Anne, terug betalen? als het geld op is dan?
 • Anne Schoen

  4 maanden geleden
  Bizar dat er niet meteen wordt geregeld dat hij alles moet terugbetalen. Hopelijk is er een pro-deo advocaat die de stichting wil helpen.
 • Eelco de Boer

  4 maanden geleden
  Dat de penningmeester schuldig is duidelijk en er nu gemakkelijk afkomt met drie weekjes schoffelen is schandalig. Maar achteraf gezien is mijnheer Joost B. in 2019 dus ook ten onrechte geridderd (lintje). Daarvoor moet je immers van onberispelijk gedrag zijn. Als mede-verantwoordelijke heeft hij in 2014 verzuimd te controleren of er 20.000 euro (!!) terug in de kas van de stichting is gekomen. Daarvoor was hij als bestuurslid verantwoordelijk. Achteraf was zijn gedrag dus niet onberispelijk.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.