Ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie. © Rolf Hensel

Personeelstekort in de horeca is een nijpend probleem: ‘GGD betaalt veel beter’

ARNHEM - Wie wil er in de horeca werken? De Arnhemse horeca heeft grote moeite om voldoende personeel te vinden. ,,Het probleem is nijpend’’, zegt Jan van Hooijdonk, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Arnhem. ,,Vooral goede koks zijn lastig te vinden.’’

3 reacties

  • Joris Driepinter

    1 maand geleden
    Ondernemers klagen altijd... tekort aan personeel, teveel personeel, te duur personeel, geen motivatie, geen hart voor de zaak enz enz... In 90% van de gevallen ligt dat aan de ondernemer zelf; betaal gewoon fatsoenlijk, respecteer je medewerker zoals je ook van hem/haar verwacht, zorg goed voor je personeel: zij hebben het contact met jouw klanten en vertegenwoordigen dus jouw zaak. Ondernemen is heel iets anders dan alleen maar dik doen en de baas proberen uit te hangen...
  • Anneke Dijk

    1 maand geleden
    Ik zou voor de horeca kiezen, veel leuker werk en je wordt dan ook nergens van beschuldigd wat je kan achtervolgen de rest van je leven.
  • Ruben Driessen

    1 maand geleden
    Ik werkte ooit voor €3,50 per uur in de horeca, de salarissen liggen momenteel iets hoger (€5,50-6,50 per uur) in de horeca. Echter bij de GGD ontvang je €15 per uur en €22 in het weekend. Gek hè dat jongeren zich dan niet meer bij de horeca melden? Overigens betaalt de staat vaak €55-75 per uur aan tussenpartijen, er blijft zelfs met die €15-22 euro per uur dus veel, absurt veel, aan de strijkstok hangen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.