Peter Kerris (PvdA): ‘Een betaalbaar huis voor iedereen’

Op de roltrapIn aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op woensdag 20 maart stelt De Gelderlander alle Gelderse lijsttrekkers voor. Op de roltrap in de grote hal van Arnhem Centraal krijgt ieder politiek kopstuk ruim één minuut de tijd om zichzelf en hun partij zo goed mogelijk te verkopen. In aflevering 10: Peter Kerris van de Partij van de Arbeid.

Naam: Peter Kerris (33), Nijmegen
Beroep: Projectmanager werkgeverschap bij de branchevereniging voor gemeentelijk afvalinzamelingsdiensten
Hobby’s: Motorrijden, wandelen, met vrienden afspreken voor een biertje. Tijd met m’n dochter doorbrengen.

Waarom in de politiek: ,,Mijn moeder werkte niet, want ze was ziek. M’n vader zat in de WAO. Ze zijn gescheiden toen ik 10 was. M’n moeder overleed op m’n 14e. Ondanks dat alles, kon ik naar een goede school, sporten, muziekles. We hadden het goed geregeld. Maar dat kwam ook omdat het in die tijd, in de jaren 90, in Nederland goed geregeld was. Ik wil dat mensen die nu in dezelfde situatie zitten, dat ook hebben.”

Speerpunten voor de komende vier jaar: ,,Meer betaalbare huizen. Wij vinden dat iedereen zeker moet zijn van een betaalbaar huis en een eerlijke toekomst. Dat je bovendien alle kansen krijgt, die je verdient.”

Volledig scherm
Peter Kerris - PvdA © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.