Peter Kerris (PvdA): ‘Een betaalbaar huis voor iedereen’

Op de roltrapIn aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op woensdag 20 maart stelt De Gelderlander alle Gelderse lijsttrekkers voor. Op de roltrap in de grote hal van Arnhem Centraal krijgt ieder politiek kopstuk ruim één minuut de tijd om zichzelf en hun partij zo goed mogelijk te verkopen. In aflevering 10: Peter Kerris van de Partij van de Arbeid.

31 reacties

 • Olivier

  4 jaar geleden
  Mooi ideaal maar weet je wel wat de oorzaken zijn van de hoge prijzen? Pak de oorzaken aan en roep niet alleen wat.De gemeente wil veel verdienen op de grond.De landelijke overheid heft hoge loonbelasting op het salaris van de bouwvakkers waardoor de bouwactiviteiten duur worden.De bouwbedrijven adviseren de overheid hoge eisen te stellen (bouwbesluit) aan nieuwe woningen.Bij verkoop van de nieuwe woning komt er 21 % BTW voor de landelijke overheid.Daarom zijn huizen in Nederland zo duur en daarom gaat er zoveel subsidie naar sociale huurwoningen. 
 • Olivier

  4 jaar geleden
  Nee hoor, die stenen zijn niet duur. De gemeente wil veel verdienen op de grond.De landelijke overheid heft hoge loonbelasting op het salaris van de bouwvakkers waardoor de bouwactiviteiten duur worden.De bouwbedrijven adviseren de overheid hoge eisen te stellen (bouwbesluit) aan nieuwe woningen.Bij verkoop van de nieuwe woning komt er 21 % BTW voor de landelijke overheid.Daarom zijn huizen in Nederland zo duur.
 • Olivier

  4 jaar geleden
  Niet alleen van de ondernemers. Ook van de gemeenten die goedkoop grond van boeren kopen, het bestemmingsplan wijzigen van landbouwgrond  naar bouwgrond en die grond dan verkopen aan huizenbouwers voor een extreem hoge prijs per vierkante meter. 
 • CCC

  4 jaar geleden
  Een betaalbaar huis begint met betaalbaar bouwen. Er worden nu te veel woningen precies tegen de huursubsidie grens gebouwd. 
 • Eelco .

  4 jaar geleden
  tja, inderdaad als je "projectmanager werkgeverschap bij de branchevereniging voor gemeentelijk afvalinzamelingsdiensten" je beroep mag noemen, dan kun je weinig anders dan de PvdA ondersteunen. Dan is de oeroude Melkertbaan (of welke fancy naam daar tegenwoordig ook op geplakt wordt) de enige reden dat je een baan hebt.

In samenwerking met indebuurt Arnhem