Volledig scherm
Petfles © ANP

Petfles maakte Jan Snellenburg miljonair

VELP - In de jaren tachtig stuitte de opening van een fabriek voor petflessen in Didam nog op veel weerstand. Onder meer Milieudefensie zag het als symbool van de wegwerpmaatschappij. Velpenaar Jan Snellenburg maakte van de fles toch een superhit. Hij werd er miljonair door.

In de Arnhemse edities van De Gelderlander vertelt de man die bekend werd als een van de Vrienden van Vitesse, hoe hij dat deed.

Koolzuurhoudende frisdrank
​Snellenburg, oud-werknemer van chemiebedrijf AKZO in Arnhem, vond de fles niet uit maar ontwikkelde het product. Hij bedacht dat de fles voor koolzuurhoudende frisdrank geschikt is. Een optreden in de talkshow van Sonja Barend hielp destijds enorm. Snellenburg mocht daarin de voordelen van de fles aanprijzen. Jaarlijks worden er nu wereldwijd 300 miljard flessen in omloop gebracht.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.